Riigikontroll ja Tartu ülikool hakkavad koolitama keskkonnaaudiitoreid

24. okt. 2016 - Kommenteeri artiklit

31. oktoobril algavad vaba juurdepääsuga e-kursused keskkonnaaudiitoritele. Keskkonnakaitse nõudeid, häid keskkonnatavasid ning säästva arengu seisukohti hindavate audiitorite teadmiste ühtlustamise vajadus ilmnes riigikontrolli viimaste aastate kogemusest rahvusvaheliste töörühmade juhtimisel.

„Rahvusvaheline kogemus on näidanud, et keskkonnaauditeid tehakse riigikontrollides üha enam. Samas ei olnud seni veel olemas vabalt juurdepääsetavat ning tasuta kursust, mis keskenduks just avaliku sektori keskkonnaauditile. Koostöös Tartu ülikooliga oleme nüüd loonud kaks kursust, kuid loodan, et neile tuleb lähiaastatel lisa. Edaspidi kavatseme kursuste loomisesse kaasata ka eksperte teistest riigikontrollidest,” kommenteeris e-kursuste loomist riigikontrolör Alar Karis.

Vaba juurdepääsuga e-kursus ehk MOOC (Massive Open Online Course) on avatud registreerimisega täielikult veebipõhine tasuta täiendusõppekursus. Valminud kursused on mõeldud eelkõige keskkonnaaudiitoritele, aga ka kõigile neile, kes sooviksid oma pädevust auditivaldkonnas arendada. Kursuse arendamisel lõimiti riigikontrolli pikaajaline rahvusvaheline kogemus keskkonnaauditi vallas ning Tartu ülikooli oskusteave e-kursuste loomisel ja korraldamisel.

Esimene sissejuhatav e-kursus „Introduction to Environmental Auditing in the Public Sector” algab 31. oktoobril. Taristu keskkonnamõju auditeerimist käsitlev kursus „Auditing Environmental Impacts of Infrastructur”  avatakse 9. jaanuaril 2017. Kursuse edukalt läbinud saavad Tartu ülikooli tunnistuse. Kuna e-kursuste sihtrühma kuuluvad audiitorid üle maailma, on kursused inglise keeles. Registreerimine mõlemale kursusele on avatud.

Info ja registreerumine siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!