Riik saadab Kanadasse eesti keele õpetaja

10. okt. 2016 Kultuuriministeerium - Kommenteeri artiklit

Oktoobri keskpaigast kuni novembri lõpuni viibib Vancouveri eesti seltsis eesti keele õpetaja Leelo Kingisepp, kes hakkab sealsele Eesti kogukonnale ning huvilistele õpetama eesti keelt. Keeleõpet toetab kultuuriministeerium.

Vancouveri eesti seltsiga on seotud paarsada inimest. Koos käiakse näiteks rahvatantsurühmades, laulukoorides, kogudustes ja pensionäride klubis. Ühiselt tehakse eesti toitu ja mängitakse lauamänge, korraldatakse eestlaste koosviibimisi, kuid eesti keele oskus kannatab igapäevase praktika puudumise tõttu.

Leelo Kingiseppa sõnul on kogukonna huvi eesti keele õppimise ja kultuuri vastu suur ning keelt asub õppima ligi 40 inimest. „Õppijate hulgas on nii eestlaste järeltulijaid kui ka kanadalasi, kellel on kokkupuuteid eestlastega. Õppijate gruppe on kolm, üks edasijõudnutele ja kaks algajatele,” rääkis ta.

Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsleri Anne-Ly Reimaa sõnul selgus vajadus lähetada Vancouverisse eesti keele õpetaja 2015. aastal, mil kultuuriministeeriumi esindajad kohtusid Whistleris peetud Lääneranniku eesti päevadel Vancouveri eesti seltsi esindajatega. „Suurim probleem on keeleoskuse kadumine eelkõige noorte seas, sest neil napib kokkupuuteid tänapäevase kõnekeelega. Omavahel kasutatakse tihti inglise keelt, sest kardetakse rääkida valesti. Ometi on keeleõppehuvilisi palju ning riik peab seda võimalust pakkuma,” kinnitas Reimaa.

Kanadasse suunduv õpetaja Leelo Kingsepp on lõpetanud Tartu ülikooli eesti keele ja kirjanduse eriala ja täiendanud ennast ühe aasta Kanadas New Brunswicki ülikoolis võõrkeeleõppe metoodika alal. Ta on paljude õppematerjalide kaasautor ja mängulise keeleõppe rakendaja Eestis. Ta on ka eesti keele e-õppe keskkonna Keeleklikk üks autoreid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!