Skandinavistid tähistavad sünnipäeva seminari, uue raamatukogu ja ühislauluga

18. okt. 2016 - Kommenteeri artiklit

21. oktoobril peab Tartu ülikooli skandinavistika osakond sadakonna vilistlase, tudengi ja õppejõu seltsis oma 25. sünnipäeva. Selle puhul avatakse uued õpperuumid ja raamatukogu ning seminaril tulevad esitlemisele uued uurimisprojektid skandinavistika välisõppejõududelt. Õhtu lõpeb ühislaulmisega.

Seminaril esinevad Tartu ülikooli skandinavistika professor Daniel Sävborg, Tartu ülikooli maailma keelte ja kultuuride kolledži direktor Kersti Lepajõe, Rootsi suursaatkonna suursaadik Eestis Anders Ljunggren, Norra suursaatkonna suursaadik Eestis Dagfinn Sørli ja Põhjamaade ministrite nõukogu Eesti esindaja Madis Kanarbik.

Sünnipäevale on oodatud skandinavistika osakonna õppejõud, üliõpilased ning osakonnaga koostööd teinud suursaatkondade ja kultuuriorganisatsioonide esindajad.

Skandinaavia keelte õpetamise traditsioon algas Tartu ülikoolis juba 1920. aastate lõpus, kui ülikoolis õpetas rootsi keelt lektor Nils-Herman Lindberg. Kolmkümmend aastat hiljem jätkas traditsiooni professor Paul Ariste ning alates 1960. aastatest hakati ülikoolis pakkuma kaheaastast intensiivõpet. Just sellest rootsi keele õppijate põlvkonnast on välja kasvanud paljud tuntud kultuuritegelased, tõlkijad, sõnaraamatu- ja õpikute koostajad ning õppejõud, nagu professor Helmut Piirimäe, tõlkijad Ülev Aaloe, Anu Saluäär, diplomaat Margus Laidre, ajaloolane Arvo Tering.

Skandinavistika osakonnas on 25 aasta jooksul kolmel erialal kirjutatud kokku 212 bakalaureusetööd, 35 magistritööd ja kolm doktoritööd.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!