Taas on tulemas koolinoorte informaatikaviktoriin Kobras

25. okt. 2016 - Kommenteeri artiklit

7.‒18. novembrini toimub veebipõhiselt viktoriini esimene voor, mille parimaid ootavad teises voorus põnevad huvitegevused ja auhinnad.
Võisteldakse kolmes vanusegrupis: benjaminid (6.‒8. klass), juuniorid (9.‒10. klass) ja seeniorid (11.‒12. klass). Viktoriinil tuleb vastata 15 küsimusele, mis on koostatud 57 riigi korraldajate rahvusvahelises koostöös. Ülesannete  lahendamiseks on aega üks akadeemiline tund (45 minutit). Ülesannete temaatika hõlmab arvutioskust, arvutitega seotud matemaatikat, arvutite ajalugu, riistvara, tarkvara, arvutieetikat jmt. Programmeerimise eelteadmisi vaja ei lähe.
Esimese vooru parimad lahendajad kutsutakse veebruaris Tartus toimuvale informaatika huvipäevale ja viktoriini teise vooru. Huvipäeva kavas on ekskursioonid IT-firmadesse ning loenguid ja seminare. Teise vooru edukamatele on põnevad auhinnad; peaauhinnaks on olnud sõit Joensuu teaduslaagrisse SciFest . Suurimaks väärtuseks on aga oma teadmiste ja oskuste proovilepanek ning lähem tutvumine üksteise ja erialaspetsialistidega.
Võistluse esimene voor toimub Miksikese keskkonnas (eesti keeles, vene keeles). Õpetajal tuleb aegsasti registreerida endale õpetajakonto ja õpilastel õpilasekontod.
Täpsema juhendi ja muud lisainfot leiate siit. Samas saab vaadata ka eelmiste aastate ülesandeid ja tulemusi.
Ürituse peakorraldajad on Miksike, TÜ teaduskool ja TÜ arvutiteaduse instituut.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!