Tallinna FoodFestil selguvad parimad noored kokad, kondiitrid ja pagarid

26. okt. 2016 SA Innove - Kommenteeri artiklit

27. ja 28. oktoobril võistlevad Tallinna Näituste messikeskuses toimuva Tallinn FoodFesti raames noored kokanduse, kondiitri ja pagari erialade kutseõppurid, et selgitada välja parimatest parimad.

Parimad noored kokad selguvad paarisvõistlusel Noorkokk neljapäeval, 27. oktoobril algusega kl 9. Igal pea- ja abikoka võistkonnal tuleb valmistada eel- ja pearoog.

Taimetoidu eelroa kohustuslikeks tooraineteks on muskaatkõrvits, õun Granny Smith ning punane peet. Pearoa kohustuslikuks tooraineks on terve roogitud hõbe lõhe (Silver Salmon). Võistkondadel tuleb valmistada kuus portsjonit, viis kohtunikele ning üks publikule esitluseks.

Parimad noored kondiitrid selguvad individuaalvõistlusel neljapäeval, 27. oktoobril algusega kl 10. Võistlustöödena tuleb õppuritel kohapeal valmistada 2 kg tort Kuldne Sügis ning võistlusele tuleb kaasa võtta kodutööna valminud puuviljavaliku kompositsioon.

Parimad noored pagarid selguvad individuaalvõistlusel reedel, 28. oktoobril algusega kl 10. Võistlejad võtavad kaasa söödavatest taignatoodetest valminud kodutöö teemal „Tsirkus” ning kohapeal valmistatakse võistlustööna kaks 600-grammist soolase täidisega pidulikku pirukat.

Võistluste lisainfo ja ajakavad SA Innove kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!