Tallinna Luha lasteaed võõrustas Läti muusikaõpetajaid

20. okt. 2016 Merike Nurk Tallinna Luha lasteaia muusikaõpetaja - Kommenteeri artiklit
 Pildiallkiri: Muusikaõpetaja Merike Nurk viis Summajate rühma 5-6-aastaste lastega läbi lahtise tunni „Sügisene naljalaul“. Foto: Tallinna Luha lasteaed

Muusikaõpetaja Merike Nurk viis Summajate rühma 5-6-aastaste lastega läbi lahtise tunni „Sügisene naljalaul“. Foto: Tallinna Luha lasteaed

Tänu eelmisest külastusest 2009. aastal saadud headele muljetele valisid muusikaõpetajad Läti Vabariigi eri paigust küllatulekuks taas Tallinna Luha lasteaia. Muusikaõpetaja Merike Nurk leppis kokku ka Priisle lasteaia muusikaõpetaja Sirje Toompere ja Kopli lasteaia muusikaõpetaja Kadri Toomestega, kelle muusikategevusi tosin Läti muusikaõpetajat esimesel külastuspäeval vaatas.

Läti kolleegide soov oli näha ka Eesti lasteaedade õpikeskkonda ja rühmaruume, mida lahked võõrustajad Luha,  Priisle ja Kopli lasteaedades neile võimaldasid.

Kahepäevase koolituse teisel päeval, 13. oktoobril, peatuti Tallinna Luha lasteaias. Vaadati muusikaõpetaja Merike Nurga lahtisi muusikategevusi Summajate rühma 5‒6-aastaste lastega teemal „Sügisene naljalaul” ja Miksitajate rühma 4‒5-aastaste lastega teemal „Kes küll värvis puude lehed?”.

Kohvilauas jagati muljeid ja anti tagasisidet nähtu kohta. Läti kolleegid jäid Tallinna lasteaedades nähtuga väga rahule ning kinnitasid, et muusikategevused olid huvitavad ja inspireerivad. Pärast muusikategevuste vaatlemist Luha lasteaias märkis Läti Orffi koolkonna esindaja Baiba Brice, et Orffi metoodika põhimõtete kasutamist on tunda ka Eesti lasteaedades.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!