Tartu Luterlik Peetri kool alustab ehitustöid koolimaja taastamiseks

26. okt. 2016 SA Tartu Peetri Kool - Kommenteeri artiklit

Sel nädalal algasid Peetri kooli ajaloolise koolimaja juures esmased projektijärgsed tööd, mille käigus lammutatakse tootmishoonena kasutusel olnud hoone juurdeehitised, likvideeritakse tööstuse tegevuse tagajärjel tekkinud jääkreostus ja kõrvaldatakse ohtlikud jäätmed.

Ehituse esimest etappi rahastab keskkonna investeeringute keskus 2016. a jäätmekäitluse programmist. Selle olulisima tulemusena likvideeritakse masuudireostus ja selle allikas ning linnapildist kaovad lagunenud ja kasutuseta hooneosad, samuti nende maa-alused konstruktsioonid. Tööd teeb Terasteenus OÜ.

Taastatakse miljööväärtusliku objekti algne välisilme ja astutakse samm lähemale lõplikule eesmärgile – täita maja taas hariduse ja lastega.

1910. aastal Peetri kiriku kooli- ja leerimajana valminud juugendhoones toimus õppetegevus Teise maailmasõjani. Pärast seda kohandati maja ümber Tartu metallitööstuse kombinaadi portselanitsehhi tarbeks ning ehitati juurde hoovipoolne kõrge telliskorstna ja põletusahjuga osa. Tööstuse väljakolimise järel on hoone seisnud tühjana. 2013. aastal taas avatud ja praegu rendipinnal tegutsev Tartu luterlik Peetri kool soovib majja kolida oma põhikooliosa ja taastada sellega miljööväärtusliku hoone algse funktsiooni nüüdisaegses vormis.

Tulevane ehitusprojekt näeb Peetri 33 hoonesse ette paralleelideta põhikooli 210 õpilasele, sh kõigile nõuetele vastavad õpperuumid, saali, oma köögi ja söökla, õpilaskodu. Uus hoonekompleks sobib keskkonda ning moodustab tervikliku ansambli Peetri kirikuga.

Rohkem infot siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!