Tegus õpetajate päev andis õpilastele hea kogemuse

13. okt. 2016 Saskia Kolberg 8.b klassi õpilane - Kommenteeri artiklit
Foto: Ako Rääbis

Foto: Ako Rääbis

Sel kolmapäeval, 5. oktoobril tähistati Tartu Karlova koolis õpetajate päeva, kus üheksanda klassi ja 8.b klassi õpilased said proovida, millise tööga õpetajad iga päev tegelevad. Õpetajate vaba aega sisustasid aga lapsevanemad.

Kõik algas suurte ettevalmistusega eelnevatel päevadel, kus jagati õpilaste vahel tunnid ja õpetajad seletasid, millega tunnis tegeleda. Otsustati ära ka see, kes õpilastest sel päeval kooli juhib. Direktoriks sai Laurits Martin Muru (9.a), õppealajuhatajaks Mirel Laurend (9.c), huvijuhiks Elis Talvet (9.a), sotsiaalpedagoogiks Elise Kets (9.b), õppejuhiks Karoliis Paluots (9.b) ja psühholoogiks Anette Paluoja (9.b). Kuna sel aastal otsustati toimida nii, et ametid antakse õpilastele terveks päevaks, mitte paariks tunniks, jäi üheksandatest klassidest väheks, et kõiki tunde asendada, seepärast kutsuti appi 8.b klassi õpilased.

Õpetajate päev ise algas sellega, et direktor tervitas kooli saabuvaid õpilasi ja õpetajaid, viimased said õpetajate toast kätte enda ameti sildid ja asusid tööle. „Päev möödus töökalt ja hästi, õpilased suhtusid minusse aupaklikult ja ütlesid ilusti tere. Direktor oli hea olla ja sai kooliperega rohkem tuttavaks,” ütles Laurits Martin Muru. „Õpilased suhtusid minusse hästi, kuulasid ja austasid. Õppealajuhataja oli hea olla ja mul oli võimu ka, aga ise ma õppealajuhatajaks saada ei soovi, kuna see on väga stressirohke amet,” sõnas Mirel Laurend.

Õpetajate päev meeldis ka sellel päeval õpetaja või õpilase rollis olnud inimestele. „Päev möödus väga hästi, ma ei saa aru, miks õpetajad üldse kurdavad, töö oli lihtne,” lausus 8.b klassi õpilane Aleksander Piirimees. 1.c klassi õpilane Loviise Kätriin Gabrel ütles: „Mulle meeldis õpetajate päev väga, see oli lõbus ja mulle meeldisid meie õpetajad Saskia ja Karoliina.”

Päris õpetajad said osa aga lapsevanem Toomas Lunge kontserdist ja pärast seda osalesid lapsevanem Liivi Lõhmussaare korraldatud töötoas, kus saadi teada, kuidas ja millest teha koduseid kehakoorijaid, seejärel aga valmistas igaüks ise endale meelepärase toote.

Päev lõppes aktusega, kus direktor Laurits Martin Muru pidas kõnet, õpilased laulsid ning vanematekogu esindajad Age Poom ja Evelin Rätsep andsid päeva direktorile Laurits Martin Murule ning pärisdirektorile Heidi Kiurule üle lilled ja laste valmistatud tänukaardid.

„Õpetajate päev oli meeleolukas ja tõi õpilasi ja õpetajaid rohkem kokku ning sai rohkem suhelda kui tavaliselt,” lausus 8.b klassi õpilane Nora Tuisk. „Armas kontsert oli, ja nii palju, kui ma kuulsin, said minu asendajad hästi tundidega hakkama, ka koolimaja oli üpris vaikne,” jäi päevaga rahule ka õpetaja Miia Lõhmus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!