TehnoHacki peaesineja on ingelinvestor ning HAX-i partner Benjamin Joffe

17. okt. 2016 TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory - Kommenteeri artiklit

Sel nädalavahetusel Tallinna tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory (Raja 15) toimuval Baltimaade suurimal riist- ja tarkvara hackaton’il TehnoHack 2016 on peaesinejaks ühe maailma juhtivama riistvara start-up’ide kiirendi HAX partner Benjamin Joffe.

Ingelinvestor Benjamin Joffe esineb TehnoHackil avaõhtul ettekandega „Going From Hackathon to Hardware Corporation the HAX Way”. TehnoHacki korraldaja Heigo Mõlderi sõnul on HAX teinud üle 150 investeeringu robootika, tervisetehnoloogia ning asjade interneti ehk IoT valdkondadesse. „HAX-i idufirmad on läbi viinud üle 60 ühisrahastuskampaania, millest 90% on kogunud üle 100 000 dollari ning kaheksa üle miljoni dollari,” tunnustas Mõlder HAX-i edu. Ta lisas, et märkimisväärsemateks start-up’ideks, kuhu HAX on investeerinud, on Lego robootika valdkonnas tegutsev Makeblock, NextThing, kes on maailma esimese 9-dollarilise arvuti loojad ning Simbe Robotics, kes toodab jaekaubanduse roboteid.

Hackaton’il kuuleb teisigi huvitavaid ettekandeid. Näiteks räägib Aigars Mačiņš Skype’ist teemal „Introduction into building scalable IoT backbends”, Kaja Kruus Proeksperdist kõneleb kasutajakeskest disainist nutiseadmete arendamisel ja Georg Rute Sympowerist arutleb kõrgtehnoloogiliste toodete arendamisel ette tulevatest takistustest.

Kokku laekus tänavusele riist- ja tarkvara hackaton’ile üle 50 innovaatilise idee, millest nädalavahetuse jooksul läheb ehitamisele kuni 25. Eesmärk on idee realiseerida töötavaks prototüübiks, millega saab lihtsalt valideerida idee mõttekust. Protsessi jooksul annavad tehnilist nõu paarkümmend TTÜ taustaga teadlast ja inseneri.

Lisaks heale kogemusele on hackatonil osalevatel tiimidel võimalus võita auhindu. Sel aastal on TehnoHacki peaauhind 2000 eurot. Parima idee ja teostuse kombinatsioon võidab ka otsepääsme Ajujahi 30 parima hulka. Prototron valib ühe idee enda järgmise vooru 40 parima sekka. Samuti on partnerid välja pannud rohkelt eriauhindu.

TehnoHack toimub 21.–23. oktoobrni TTÜ Mektorys. Registreerida hackaton’ile saab 18. oktoobrini. Rohkem infot vt siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!