TTÜ Eesti inseneripedagoogika keskus 15

3. okt. 2016 Tiia Rüütmann TTÜ EIPK juhataja - Kommenteeri artiklit

Oktoobris möödub 15 aastat päevast, mil Tallinna tehnikaülikooli juures loodi Eesti inseneripedagoogika keskus (EIPK). Keskus loodi haridus- ja teadusministeeriumi ning kolme avalik- õigusliku ülikooli heade kavatsuste protokolli alusel, mille allkirjastasid toonane haridusminister Tõnis Lukas ning Tartu ülikooli, Tallinna pedagoogikaülikooli ja Tallinna tehnikaülikooli rektorid. Keskuse põhiülesandeks sai rahvusvahelise inseneripedagoogika ühingu (IGIP) suunistel põhineva tehnikaalase õpetajakoolituse koordineerimine ja läbiviimine Eestis.

Praeguseks on keskusest kujunenud rahvusvaheliselt tunnustatud ja Balti regioonis seni ainsana akrediteeritud koolitus- ja kompetentsikeskus. Keskuse eesmärgid on tehnikaalase õpetaja- ja õppejõukoolituse läbiviimine STEM- (teadus, tehnika, inseneeria ja matemaatika) valdkonnas nii üldhariduse, kutseõppe kui ka kõrghariduse tasemel ning noortes huvi äratamine reaalainete ja tehnikavaldkonna vastu. EIPK tegevuse kaudu panustab TTÜ Euroopas ja mujal maailmas üha suuremat populaarsust koguvasse STEM- ja tehnikavaldkonna õpetajakoolitusse, mis toimub tavaliselt tehnikaülikoolide juures.

Oma moodustamise 15. aastapäeva tähistab keskus 20. ja 21. oktoobril õpetamisteemalise konverentsiga „Õpetamine on kahekordne õppimine!”, kus õpetajad, õppejõud ja õpetavad doktorandid saavad omavahel arutada STEM-valdkonna mõjusa õpetamise teemadel, jagada kogemusi ja seada tulevikusihte. Konverentsist on kutsutud osa võtma tehnikaõpetaja ja IGIP rahvusvahelisel õppekaval õppinud õpetajad, doktorandid ja õppejõud ning tehnikavaldkonna erialaainete parendamisest huvitatud kolleegid üle Eesti.

Neljapäeval, 20. oktoobril toimub TTÜ aulas konverentsieelne töötuba tehnikaõpetajatele, kus sõna saavad nii kutsutud esinejad kui ka osalejad. Reedene, 21. oktoobri konverentsipäev on piduhõngulisem. Külla on lubanud tulla IGIP-i asepresident professor James Uhomoibhi, kes annab EIPK loojale, emeriitdotsent Jüri Vanaveskile üle IGIP-i Adolf Melezineki nimelise elutööpreemia. Tulla on lubanud ka head kolleegid Tartu ja Tallinna ülikoolist ning HTM-ist.

Kõigil soovijatel on võimalus osaleda mõlemal konverentsipäeval. Osalemissoovist palume teatada 15. oktoobrini aadressil http://www.ttu.ee/konverents15. Samalt aadressilt leiab konverentsi üksikasjaliku ajakava.

Ootame rohket osavõttu konverentsist ja usume, et üheskoos targalt tegutsedes suudame STEM-valdkonnas nii õppimise kui ka õpetamise vastu suuremat huvi äratada.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!