TTÜ ja TÜ saavad võimaluse osaleda USA armee meditsiinitehnoloogia miljoniprojektides

24. okt. 2016 innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory - Kommenteeri artiklit

Tallinna tehnikaülikool ja Tartu ülikool liitusid täna Ameerika Ühendriikides tegutseva meditsiinitehnoloogia ettevõtete konsortsiumiga. Nii jõuavad Eesti kahe juhtiva ülikooli teadmised USA armeesse, kes konsortsiumi kaudu uuenduslikke tooteid ja teenuseid sisse ostab.

„Senini on Eesti ülikoolid ja Eesti tervikuna edukalt osalenud Euroopa Liidu programmides, loodetavasti tugevneb konsortsiumiga liitumisel Tartu ülikooli ja Tallinna tehnikaülikooli globaalne haare,” ütles Tartu ülikooli arendusprorektor Erik Puura. „Jällegi tuleb tunnustada Eesti aukonsuli Charlestonis Harry Huge’i initsiatiivi, kelle töö tulemusena koostöösidemed tekkisid,” lisas Puura.
TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtlussuhete prorektor Tea Varraku sõnul ei ole teadaolevalt teisi Euroopa ülikoole konsortsiumi liikmeks kutsutud, mistõttu on kahel Eesti ülikoolil suurepärane võimalus leida uusi koostöö- ja tööstuspartnereid USA-st, laiendada oma võrgustikku ja lüüa kaasa uutes tervisetehnoloogia projektides. „Lisaks on see hea koostöökoht Eesti-siseselt, sest kahe juhtiva ülikooli teadlased peavad veelgi enam koostööd tegema, et panustada mahukatesse tervisetehnoloogia projektidesse,” ütles Varrak.
TTÜ infotehnoloogia teaduskonna professori Mart Mini sõnul on Eesti teadlastel pikaajalised traditsioonid tööks meditsiinitehnoloogia valdkonnas. „Paraku on rakenduslikud väljundid olnud piiratud, sest uue tehnoloogia kasutusele võtmine meditsiinis nõuab rohkelt testimist, eriti just kliinilisi inimkatseid silmas pidades,” nentis Min ja avaldas lootust, et koostööga avaneb lisakanal teadustulemuste praktikasse viimiseks ühes võimalusega teenida täiendavalt raha uuringute jätkamiseks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!