TTÜ Mektorys hakatakse rajama Eesti-Soome mõttekoda

19. okt. 2016 TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 20. oktoobril kell 14 antakse Tallinna tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektorys (Raja 15) koos Soome ettevõtete ja saatkonnaga avalöök TTÜ Mektory SuomiSauna mõttekoja valmimisele.

SuomiSauna mõttekoja projekt on valminud tehnikaülikooli kursuse „Tehnoloogiapõhine ettevõtlus ja innovatsioon” raames. TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtlussuhete prorektor Tea Varraku sõnul lõid Soome Aalto ülikooli ja TTÜ tudengid üheskoos mudeli ning kontseptsiooni, kuidas ideid rahvusvahelises koostöös ellu viia ning ka ettevõtteid kaasata. „SuomiSauna mõttekoja projektiga on eesmärk saavutatud, sest juba neljapäeval liituvad projektiga neli põhjanaabrite osalusega partnerit: Adven Eesti AS, Aku Sorainen, Indoor Grupp AS ja Finestra Baltic OÜ.”

Mõttekojast saab loov ja inspireeriv õhkkond ja kohtumispaik mõlema riigi ettevõtjatele, teadlastele ja üliõpilastele ning nende koostööle. Keskkond esindab ehedat Soome disaini, olustikku, tooteid ja materjale.  Plaanis on korraldada ühisseminare ja koostööprojekte, genereerida ning viia ellu uuenduslikke ideid.

SuomiSauna mõttekoja valmimisse olid lisaks TTÜ  tudengitele kaasatud õppejõud  Tauno Otto ja Kati Kõrbe ning Aalto ülikooli Design Factory tudengid professor Kalevi Ekmani juhendamisel.

Projekti Soome-poolne eestvedaja on Soome suursaadik Eestis proua Kirsti Narinen.

Kahe riigi juubeliaasta ühisprojekt valmib 2017. aasta suveks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!