Üle-eestiline noorte kompanii astuvab lavale tantsivate superkangelastena

6. okt. 2016 Eesti tantsuagentuur - Kommenteeri artiklit

Oktoobri alguses etendub järjekorras teine Koolitantsu Kompanii  lavastus ‒ uus lend tantsivaid noori annavad tunniajase nelja tantsužanri ühendava tantsulavastuse. Lavastus „Lendav banaan” on publiku ees viiel korral Põlvas, Tartus ja Tallinnas.

Koolitantsu Kompanii teise lennu tantsijad valiti välja kevadel festivali „Koolitants 2016” töötubadest, millele järgnes põnev lavastuse loomise protsess Koolitantsu Kompanii suvekoolis. Suvekooli õpetajad ja koreograafid  Ruslan Stepanov, Eneli Rüütli, Elina Tamm ja Maria Goltsman otsisid koos neljakümne üheksa noore tantsijaga superkangelasi meie ümber ja sees.

Koreograaf Maria Goltsman ütleb lavastuse kohta: „„Lendav banaan” on lavastus, milles kohtuvad noorte hirmud ja rõõmud, õhupallid ja maskid, Chopin ja Feder … Purskav energia haarab kaasa ja viib superkangelaste maailma.”

Tantsuagentuuri juhataja Raido Bergstein: „Kui suurel Koolitantsu festivalil näeb tantsijad oma harjumuspärases olukorras, siis kompanii on noorele omamoodi platvorm, kus nad saavad ennast ja oma ideid oluliselt teistmoodi väljendada. Ilma koostöövalmiduse ja suure tahtmiseta lavastus ei sünni.”

Lavastuses löövad kaasa Karita Särekannu (ETA tantsukool), Marten-Egert Vahtla (Kunda ÜG liikumisrühm), Mariann Onkel (Kunda ÜG liikumisrühm), Agnes Palandi (Kadi võimlejad), Gerda Saks (Kadi võimlejad), Anita Kurõljova (ETA Tantsukool), Gerly – Alice Müür (Rapla tantsustuudio), Aire Siivask (tantsutrupp LP), Egely Pruuli (tantsuselts Pärliine), Marko Reitalu (ETA tantsukool), Mirjam Kivimäe (Variatsioonid), Grete-Lisette Gulbis (tantsuklubi HOP), Greta Elanor Palgi (Error tantsukool), Klaudia Sarah Kaar (tantsustuudio LYS), Liisbeth Kesamaa, Johanna Laura Trug (Paide gümnaasiumi Südameke), Annabel Matkur (ETA tantsukool), Kaili Nurk (Meie Inimesed), Getter Miida Kask (Meie stuudio), Teele Tammsaar (Tiina tantsustuudio), Emma Kaups (Tiina tantsustuudio), Aksel Joonas Reedi (Pühajärve põhikool), Merit Mäekalle (tantsustuudio LYS), Robert Birnbaum (Meie stuudio), Eliise Altoja (Iisaku kunstide kool), Andrea Randmaa (ETA tantsukool), Andra Madisson (Meie stuudio), Anna-Liisa Lipp (tantsukool Luikede Lend), Anastasia Cheberya (Genesis), Evelyn Unt (KT stuudio), Hanna Lisette Helekivi (Variatsioonid), Rose-Marie Riitsalu (tantsustuudio LYS), Kristiina Ojamäe (tantsukool Ciara), Melani Maria Maiberg (Petsikad), Jana Artjuhh (tantsustuudio Step Up), Jaana Persidski (ETA tantsukool), Kertu Paavel (ETA tantsukool), Vivian Loorents (We Dance tantsustuudio), Kristiina Liukanen (We Dance tantsustuudio), Kersti-Liis Vimm (Sache tantsutüdrukud), Daniela Privis (ETA tantsukool), Ranno Kähr (Meie stuudio), Pamela Saarniit (Meie stuudio), Fiona Kaldmaa (tantsuklubi HOP), Annabel Lillestik (Error tantsukool), Marit Miller (tantsustuudio Dance Dream), Mirlen Liiv (Error tantsukool), Mikk Kaasik (VK Janika Briljandid), Matis Tõnisson (Shaté tantsukool).

Lavastus „Lendav banaan” on publiku ees 9. oktoobril Põlvas, 10. oktoobril Tartus ja 11. oktoobril Tallinnas Kumus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!