Valgas sünnib uus muusikafestival

27. okt. 2016 Valga linnavalitsus - Kommenteeri artiklit

Valga linnavalitsus kutsub novembris ellu uue muusikafestivali „Ühe pilli lugu”, millest soovitakse kujundada Valga-Valka traditsiooniline sügisene sündmus. Festivali eesmärk on tutvustada publikule üht muusikainstrumenti ‒ käesoleval aastal langes valik tšellole. Lisaks organiseeritakse festivali ajal õppepäevi ja töötubasid professionaalsete muusikute juhendamisel.

Sel aastal toimub festival 17.‒20. novembrini Valgas ja Valkas, tuues publiku ette tšello parimad palad ja kuulsamad muusikud Eestist ja Lätist, ning korraldatakse huvilistele õppepäev.

Valga linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants selgitas, et festivali korraldamisse kaasatakse naabrid Valkast esmajoones kahe linna muusikakoolide pilliõppe huve silmas pidades ning igal aastal valitakse koostöös instrumendiks eri pill või pillirühm. Hea koostöö Eesti Kontserdiga on aidanud tuua Valga ja Valka linna Eesti ja Läti parimaid muusikuid. Tulemas on kammerorkester Klaaspärlimäng Sinfonietta koos tšellistide Silvia Ilvese ja Mara Botmanega, nendega liitub järgmisel kontserdil ka sopran Ksenia Kuchukova, kellega antakse ühine sütitav kontsert. Silvia Ilves ja Ksenia Kuchukova on meie rahvale tuntud eelkõige saatest „Klassikatähed”. Festivali lõpuakord tuleb ühisel kontserdil tšellokvartett C-Jam ja tšellotrioga Melo-M. Seekordne õppepäev toimub Valga muusikakoolis tuntud tšelloansambli C-Jam liikmete Pärt Tarvase, Levi-Danel Mägila, Margus Uue ja Tõnu Jõesaare juhendamisel.

Valga-Valka muusikafestival „Ühe pilli lugu”:

  • 17. novembril kell 19 festivali avakontsert kammerorkestrilt Klaaspärlimäng Sinfonietta, solistid tšellistid Silvia Ilves ja Mara Botmane (Läti), kontsertmeister Maano Männi, Valga kultuuri-ja huvialakeskuses. Festivali avavad Valga ja Valka linnapead ning Eesti Kontserdi esindaja;
  • 19. novembril kella 11.30‒14 õppepäev tšelloansambliga C-Jam, Valga muusikakoolis. Tasuta õppepäevale oodatakse kõiki huvilisi;
  • 19. novembril kell 16 kammerkontsert „ Sa meeldid mulle väga”, esinevad sopran Ksenia Kuchukova, tšellistid Mara Botmane (Läti) ja Silvia Ilves, Valga muusikakoolis. Kontserdil osaleb Itaalia helilooja Alessandro Viale, kelle loomingut esitatakse;
  • 20. novembril kell 17 Eesti ja Läti tšelloansamblite kontsert „Black Cello Sabbath”, Valka kultuurikeskuses (Läti). Ühiskontserdil esinevad tšellokvartett C-Jam ja tšellotrio Melo-M (Läti). Kavas pop- ja rokiklassika.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!