Annelinnas avatakse koolide ja lasteaedade koostöös helkuraed

3. nov. 2016 Kaja Kivisikk - Kommenteeri artiklit

Taas on kätte jõudnud aasta kõige hämaram aeg. Just nüüd on eriti oluline olla nähtav. Esmaspäeval, 7. novembril algusega kell 11 avavad lasteaedade Poku, Krõll ja Pääsupesa ning Descartesi ja Hansa koolide esindused Annelinna helkuraia.

Poku lasteaia õpetaja Karin Ellermaa ütles, et tema sai idee seoses kampaaniaga „Olen nähtav!” ja sellega, et Pärnus toimib juba mitmendat aastat helkurpuu. „Mõtlesin matkida ideed ka Tartus ja võtsin ümberkaudsete lasteaedade ja koolidega ühendust. Kuna aga sobilikku puud lähikonnas ei leidunud, valisime äsja Annelinna ehitatud sportimise aia,” rääkis Ellermaa.

Tartu Descartesi kooli klassiõpetaja Kaja Kivisikk lisas, et pimedatel sügisõhtutel juhtub väga palju õnnetusi just selle pärast, et autojuhid ei näe jalakäijaid. „Helkur on väike, kuid tema jõud on suur. Teeme kõik, et keegi ei peaks kurvastama õnnetusse sattunud pereliikme pärast,” ütles ta.

Helkuraed toimib nii, et kõik, kellel on kodus üleliigseid sahtlis seisvaid helkureid, saavad oma helkurid aia külge kinnitada, ja kõik, kellel on helkurit vaja, saavad selle aialt endale võtta.

Esmaspäevasel avamisüritusel kinnitavad ühe helkuri aia külge kõigi kolme lasteaia ja kahe kooli lapsed. Helkuraia sildilt langetab eesriide Lõvi Leo, kes vestleb lastega ka helkuri vajalikkusest. Sõna saab maanteeameti ennetustöö ekspert Kai Kuuspalu.
Helkurid riputatakse mängu- ja liikumisaiale Annelinna koolide ja lasteaedade vahelisel alal Decartesi kooli juurde viiva kõnnitee poolsele küljele.

Helkuraed on mõeldud kogukonnale ehk kõigile annelinlastele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!