Baltimaades ainulaadne ärifestival inspireerib ideid ellu viima

9. nov. 2016 - Kommenteeri artiklit

9. detsembril toimub Tartu ülikooli eestvedamisel esmakordselt rahvusvaheline ärifestival sTARTUp Day, kuhu on oodatud kõik huvilised ettevõtjatest tudengite ja teadlasteni. Koos 40 esinejaga otsitakse edukaid ärimudeleid ettevõtlusega alustamiseks.

„Me kõik teame kedagi, kes on seotud mõne start-up’iga. Aga kas me päriselt teame, mis imeloom see start-up on? Just sellepärast me sellise ürituse tegime, et see teema üksipulgi lahti võtta ning inspireerida inimesi äriga algust tegema,” selgitas Tartu ülikooli ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse juht, festivali eesvedaja Andres Kuusik.
„Päeva fookuses on alustamise lood ehk oleme kokku kutsunud üle 40 esineja üle maailma, kes räägivad, mis oli nende edu võti ja kuidas ärimudel jätkusuutlikult üles ehitada,” lisas Kuusik festivali peateema „How to earn if there is nothing to burn” täpsustuseks.
Kohalikest staaridest näeb laval olümpiasangar Gerd Kanterit, muusik Sandra Vabarnat ning Taxify kaasasutajat Martin Villigit. Rahvusvahelise mõõtme annavad teiste seas üheks maailma parimaks noorettevõtjaks peetav Jamie Dunn, Youtube’i sensatsioon Christian LeBlanc ja virtuaalreaalsuse visualiseerija Keiichi Matsuda.
Lisaks ettekannetele saab osaleda töötubades, tutvuda ülikooli ja idufirmade uute toodete, teenuste ning tööpakkumistega ning elada kaasa tudengite äriideede konkursile.
Festival toimub vastavatud Eesti Rahva Muuseumis. Üritust juhib Louis Zezeran Comedy Estonia’st.
Jätkupidu peetakse Tartu muusikanädala raames ERMi vanas näitusemajas Kuperjanovi tänaval. Välisesinejaist astuvad üles Soome-Tšaadi päritolu laulja-laulukirjutaja Suad ning Venemaa spirituaalse techno saadik Moa Pillar. Eesti muusikat esindavad mh tundliku noir-räpi meister reket ning käreda kitarriroki supergrupp Dead Furies. Lisaks festivaliõhtule kuuleb linna kohvikutes ja start-up-ettevõtete kontorites tasuta pop-up-kontserte ja muusika- ning tehnoloogiateemalisi vestlusi.

Registreerimine ja piletiinfo siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!