Eelmise aasta menukas lasteetendus „Päkapikk” tuleb taas!

25. nov. 2016 - Kommenteeri artiklit
Päkapikk omatehtud kingimasinaga. Foto: Prem roductions

Päkapikk omatehtud kingimasinaga. Foto: Prem roductions

 

Jan Uuspõld tuleb taas kord lavale lastele suunatud kogupereetendusega „Päkapikk”. Etenduse autor on Andrus Kivirähk, kes kasutas kirjutamisel juba Tähekesest tuntud päkapiku lugude ainestikku. Lavastaja on Hendrik Toompere jr, kes on nukuteatris ka varem lasteetendusi lavale toonud. Muusikalised vahepalad on komponeerinud Jaan Pehk, kujunduse ja kostüümi loonud noor ja andekas Laura Verte linnateatrist.

Jan Uuspõld: „Mul on suur au ja vägev väljakutse teha midagi lastele. Lasteetendustes laval olla on palju mängulisem, sest kogu saal reageerib järjepidevalt ja räägib kaasa. Kivirähki kirjutatud tekst on muidugi väga kõrgel mängulisel tasemel ja pakub lastele nii head nalja kui ka indu unistada.”

Kõige vahvam Eesti kirjanik ja kõige vahvam Eesti näitleja jutustavad teile tõelise jõululoo erilisest päkapikust. Eriline on see lugu sellepärast, et sellest saate teada, kuidas sündis üks eriline päkapikk.

Päkapikud ongi ju kõik väga erilised tegelased, aga see päkapikk ja tema lugu panevad tõesti imestama. Nii imelised lood on võimalikud vaid jõuluajal.

Kui sa oskad ilusti paluda, olla kannatlik iseenda ja teistega, ja mis kõige tähtsam – oskad unistada, siis on tõesti tarvis ainult jõulusid, et su unistused täituksid.

Kogupereetendus „Päkapikk” on selle talve lõbusaim lugu, mis pakub mõtlemisainet ja meelelahutust naljakate juhtumiste ja haarava muusikaga nii suurtele kui ka väikestele.

Etendused toimuvad:

 • 3.12 kl 14 Saku valla majas
 • 4.12 kl 12 Keila kultuurikeskuses
 • 6.12 kl 11 Jõgeva kultuurikeskuses
 • 7.12 kl 11 Viljandi pärimusmuusika aidas
 • 12.12 kl 11 Türi kultuurikeskuses
 • 14.12 kl 11 Pärnu kontserdimajas
 • 15.12 kl 10 Tallinna Nõmme ­kultuuri­keskuses
 • 16.12 kl 10 Tallinna Nõmme kultuuri­keskuses
 • 16.12 kl 12 Tallinna Nõmme kultuurikeskuses
 • 17.12 kl 12 Tallinna Nõmme kultuurikeskuses
 • 18.12 kl 12 Viimsi kooli aulas
 • 20.12 kl 11 Tartu väikses Vanemuises
 • 20.12 kl 18.30 Tartu väikses Vane­muises

Kestus ca 45 min. Vanus 3+. Sissepääs tund enne algust. Piletid saadaval Piletilevis ja kohapeal!

www.prempro.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!