Gerd Neggo nimelise tantsuõpetaja stipendiumi sai Irina Pähn

9. nov. 2016 Eesti tantsukunsti ja tantsuhariduse liit - Kommenteeri artiklit

Eesti tantsukunsti ja tantsuhariduse liidu poolt juba kuuendat aastat väljaantava Gerd Neggo nimelise tantsuõpetaja stipendiumi pälvis hinnatud klassikalise tantsu õpetaja Irina Pähn, keda tema õpilased iseloomustavad kui äärmiselt pühendunud, siirast ning hoolivat tantsuõpetajat.

Stipendiumikonkursile laekus seitse avaldust, mille seas oli ka sel korral väga väärikaid kandidaate nagu Ilma Adamson, Tõnu Veiler, Kersti Adamson jt.

2016. aasta Gerd Neggo stipendiaat Irina Pähn on saanud tantsuhariduse Tallinna balletikoolist, mille järel loonud meeldejäävaid ja säravaid elamusi baleriinina rahvusooperis Estonia aastatel 1982–2002. Peale balletiartisti karjääri lõpetamist on ta andnud suure panuse tulevaste lavatähtede küpsemiseks Tallinna balletikoolis. Praegu on ta Tallinna ülikooli tantsukunsti lektor, õpetades tudengitele klassikalise tantsu tehnikat, teeb kaasa tantsuprojektides ning õpetab Tantsupööningu stuudios.

Irina Pähni tunnustamine Gerd Neggo nimelise stipendiumi saamisega toimub 15. novembril Tallinna ülikooli koreograafia õppe 40.aastapäeva tähistamisel kell 19 Telliskivi Loomelinnaku Vabal Laval.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!