„Hirm suremise ees” – arutelu 16. novembril Eesti tervishoiu muuseumis

15. nov. 2016 Eesti tervishoiu muuseum - Kommenteeri artiklit

16. novembril toimub Eesti tervishoiu muuseumis näituse „Loomulik surm” juurde kuuluva loengusarja teine loeng „Hirm suremise ees”. Muuseumis kõnelevad kriisipiirkondades päästemissioonidel käinud Lilleküla päästekomando rühmaülem Gert Teder ningPõhja-Eesti vähihaigete ühenduse esinaine ja PERH-i kogemusnõustaja Merike Värik.

Mobiilne maailm on toonud meie ette uue väljakutse – pideva terroriohu ning ebastabiilsuse, kus keegi ei tunne end lõpuni turvaliselt. Looduskatastroofid ning surmaga lõppevad rasked haigused jätavad ellujääjatesse hirmu. Kuidas saada hakkama surmahirmuga? Kuidas elada raske või lausa surmava haigusega? Need on mõned küsimustest, mille üle arutleme.

„Loengusarja eesmärk on arutleda teemade üle, mis jäid näitusel käsitlemata ning nõuavad sügavamat arutelu,” sõnas näituse kuraator Ülle Kask.

  1. aastal on kavas järgmised aruteluprogrammid:
  2. november „Hirm suremise ees” / Gert Teder ja Merike Värik
  3. november „Surematus” / Marek Strandberg
  4. detsember „Muusika matustel” / Kristiina Kiis

Loenguprogramm jätkub 2017. aastal, täpne kava selgub detsembris.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!