Interaktiivne tsirkuse-tantsuetendus „Värvilised mängud” pakub elamust kuni kolmeaastastele

4. nov. 2016 MTÜ AD Productions - Kommenteeri artiklit

tsirkusEsmakordselt annab Eestis etendusi Leedu teatriauhindade Golden Stage Cross 2015 parima lastelavastuse laureaat ‒ Dansema tantsuteater etendusega „Värvilised mängud”. Koreograaf Birute Baneviciute etendus on loodud spetsiaalselt beebidele ja väikelastele. Eesti noorim publik saab etendustel osaleda  18. novembril Tallinnas, Sõltumatu Tantsu Laval ning 20. novembril Haapsalu kultuurikeskuses.

Etenduse video

Rahvusvaheliselt tunnustatud interaktiivne etendus „Värvilised mängud” kutsub väikelapsi vanuses kuni 3 eluaastat avastama tsirkuse-, tantsu-, ja teatrimaailma. Tegevus on üles ehitatud nii, et väikelaps jõuab jälgida, etendusele kaasa mõelda ning soovi korral ka ise osaleda. Noore vaataja tähelepanu pälvivad lihtsad tegevused, lavakujundus, selgete joontega kostüümid ning värviline keskkond.

Osalejad palutakse istuma ringi otse valgustatud tantsupõrandale, kus artistil on võimalik luua noore vaatajaga kontakt. Kes veel kõndida ei oska, vaatab etendust saatja süles. Kelle jalg juba kannab, saab artisti juhiseid jälgides kogeda rambivalgust ning panna proovile oma meeled ja oskused. Teised pereliikmed alates vanusest 4+, vanaemad ja vanaisad on samuti etendusele oodatud, aga saavad võimaluse jälgida toimuvat ringist väljaspool.

Etenduses kasutatakse tsirkuse- ja tantsukeelt, mistõttu on etendus arusaadav kõikidele vaatajatele, olenemata rahvusest.
Leedust pärit Dancema tantsuteater alustas tegevust aastal 2007, luues etendusi eelkõige lastele.

Koreograaf-lavastaja Birute Baneviciute etendusi on ette kantud Leedus, Lätis, Saksamaal, Poolas, Rootsis, Taanis, Belgias, Hiinas, Hollandis, Iirimaal, Ukrainas, Hispaanias, Inglismaal, Ameerikas ja nüüd ka Eestis.

 

Reedel, 18.11 kell 17 ja 19 Sõltumatu Tantsu Lava, Tallinn

Pühapäeval, 20.11 kell 10 ja 12 Haapsalu kultuurikeskus

Etendus kestab 40 minutit, pärast etendust saavad lapsed teatrilaval tsirkusevahenditega mängida.

Soovitatav alates 4 elukuust.
Piletid müügil Piletilevis ja tund enne etendusi kohapeal, kuni kohti jätkub. Üks etendus mahutab kuni 30 väikelast saatjaga. Lavastuses kaustatakse pehmeid valgus- ja heliefekte.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!