Karlova kooli suusanädal täitis eesmärgi sajaprotsendiliselt

22. nov. 2016 Saskia Kolberg 8.b klassi õpilane - Kommenteeri artiklit
Suusanädala viimases suusatunnis viibijad vihmal end segada ei lasknud. Foto: Külliki Kask

Suusanädala viimases suusatunnis viibijad vihmal end segada ei lasknud. Foto: Külliki Kask

Eelmise nädala esmaspäevast neljapäevani viisid Tartu Karlova kooli kehalise kasvatuse õpetajad koos suusabussi instruktorite Ergo Kuke, Vahur Teppani, Marii Raudsepa ja Mattis Jaamaga meie kooli alumisel staadionil läbi projekti „Karlova kooli suusanädal”, mida täielikult finantseeris Tartu linnavalitsus.

Suusabuss tõi kohale vajaliku varustuse ning igal päeval käisid õpilased oma kehalise kasvatuse tunni ajal suusatamas. Tundi läbi viinud instruktor aitas õpilastel õigeid suuski ja keppe valida, juhendas suusaklambrite kinnitamist ja andis õpilastele mitmesuguseid ülesandeid, mida tuli täita nii üksinda kui ka paaris.

Näiteks pidid õpilased slaalomit sõitma, ainult suuskadel või ainult käte jõul edasi liikuma, paaris üksteist vedama, nii et tagumine võttis esimese suusakeppidest kinni ja esimene vedas tagumist suusatades edasi. Ja lõpuks õpetas instruktor ka mäest alla sõitmist, mis meeldis väga paljudele. „Mulle meeldis see, et mul tuli laskumine päris hästi välja,” ütles Berit Petrova 6.b klassist.

Kui nädala esimesel poolel oli lund palju ja ilm selge, siis neljapäeva lõuna ajal said viimastena suusatundi pääsenud 8.b klassi õpilased tunda Eestile kohast halba suusailma. Vihma sadas kõvasti, aga ka kaheksandikud said suusatamisega hästi hakkama.

„Tore oli, ülesanded olid põnevad ja kuigi vihma sadas, oli ikka mõnus. Tund oleks võinud veel pikemalt kesta,” rääkis Helo Laatspera 8.b klassist. Helo klassiõde Nora Tuisk lisas: „Hea, et saime ikkagi selle vähese lumega suusatada ning õige tunde jälle kätte saada. Nüüd tahan kindlasti veel suusatama minna.”

„Oli väga hästi korda läinud nädal, sest antud projekt täitis eesmärgi sada protsenti. Saime talve alguses õpilastele suusatamise algõpet läbi viia, mis tekitas paljudes lastes huvi suusatamise vastu. Valdav osa õpilastest nautis suusatamist. Oli palju elevust ja rõõmu. Õpilased olid väga tublid. Kuigi päris paljud õpilastest olid esimest korda suuskadel, saadi väga kenasti hakkama. Loodame ka tulevikus sarnaseid nädalaid ellu viia, mis tekitavad lastes positiivseid emotsioone ja huvi liikumise vastu,” rääkisid kehalise kasvatuse õpetajad Raido Rebane, Heiki Sorge, Ann Roost ja Elve Vahimets.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!