Kolmapäeval võistlevad Instruteci messil noored elektroonikavaldkonna kutseõppurid

14. nov. 2016 SA Innove - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 16. novembril kl 10.30-11.30 panevad rahvusvahelisel tehnoloogiamessil Instrutec Eesti Näituste messikeskuses elektroonika ja automaatika ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna õpilased end kutsemeistrivõistlusel proovile elektroonikakoostu koostamises.

„Pea igas tänapäevases seadmes on hulk elektroonikat, enamasti on see silma eest varjatud kena korpusega. Kasutaja näeb sellest ainult tulesid, ekraane ja nuppe. Elektroonikakoostude koostaja peab aga teadma, kuidas neid koostada ning parandada, ning selles võistlusülesanne seisnebki,” ütles Tallinna polütehnikumi IT ja elektroonika kompetentsijuht Andres Ojalill.

Võistlustöö hindamisel arvestatakse võistlustöö funktsionaalsust ja teostuse korrektsust vastavalt rahvusvahelistele standarditele. Täiendavalt hinnatakse töökoha korrasolekut, sh ohutustehnika nõuete täitmist.

Et elektroonikakoost täidaks hiljem ka vajalikku funktsiooni, peavad õpilased tundma iga komponendi polaarsust ning õiget paigalduskohta ja -meetodit. Võistlusel parimaid kutseoskusi ja erialateadmisi näitav õpilane pälvib parima elektrooniku tiitli.

Ojalille sõnul on messikülastajail ja huvilistel võistlusel võimalus tutvuda, millega Eesti ühes suurimas ekspordile suunatud tööstusharus tegeldakse.

„Elektroonikutel on globaalsel tööturul hea leib. Lisaks on elektrooniku kutse omandanul võimalus end edasi arendada järgmistel õppetasemetel kuni doktorantuurini välja,” lisas Ojalill.

Kõik huvilised on võistlejatele kaasa elama ning võistlusala uudistama oodatud! Võistluse lisainfo siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!