Kolme muusikakooli orkestrid osalevad „Nuova Sinfonia Baltica” festivalil

4. nov. 2016 Jüri-Ruut Kangur „Nuova Sinfonia Baltica 2016” - Kommenteeri artiklit

4. ja 5. novembril toimub Daugavpilsis Lätis I Baltimaade noorte- ja harrastussümfooniaorkestrite festival „Nuova Sinfonia Baltica 2016”. Eestit esindavad festivalil Viljandi noorte sümfooniaorkester, Nõmme muusikakooli sümfooniaorkester (mõlema dirigent Riivo Jõgi) ja Vanalinna hariduskolleegiumi muusikakooli keepilliorkester (dirigent Rasmus Puur). Lisaks osaleb kaks orkestrit Leedust ja seitse Lätist.

Kokku osaleb festivalil 12 orkestrit 650 mängijaga, kes annavad kahel õhtul kontserte Daugavpilsi kultuurikeskuse kontserdisaalis. Eesti orkestrite poolt esitamisele tulev kava on mitmekesine, hõlmates nii maailmaklassikat kui ka muusikali- ja filmimuusikat. Olulisima osa repertuaarist moodustab eesti muusika. Esitusele tulevad Rasmus Puuri, Pärt Uusbergi, Veljo Tormise, Tõnu Kõrvitsa ja Arvo Pärdi teosed ning eesti rahvamuusikaseadetest Tonio Tamra „Minu isa mängis parmupilli, tantsis galoppi ja lõikas kulti”.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!