Kutseõppurid võistlevad Instrutecil

11. nov. 2016 Maarja Vaikmaa SA Innove kommunikatsioonispetsialist - 1 Kommentaar
Et elektroonikakoost täidaks hiljem ka vajalikku funktsiooni, peavad õpilased tundma iga komponendi polaarsust ning õiget paigalduskohta ja -meetodit. Foto: „Noor meister 2014”

Et elektroonikakoost täidaks hiljem ka vajalikku funktsiooni, peavad õpilased tundma iga komponendi polaarsust ning õiget paigalduskohta ja -meetodit. Foto: „Noor meister 2014”

 

Kutsekoolide elektroonika ja automaatika ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia õpilased võistlevad 16. novembril kl 10.30–11.30 tehnoloogiamessil „Instrutec 2016” elektroonikakoostu koostamises.

Eesti Näituste messikeskuses (Pirita tee 28) toimuval Instrutecil on pannud Eesti masina- ja metallitööstusettevõtted välja oma kaasaegseima tipptehnika, samuti toimuvad messil tööstusettevõtete juhtide seminarid, millest kõik huvilised saavad osa võtta.

Võistlustöö hindamisel arvestatakse töö funktsionaalsust ja teostuse korrektsust vastavalt rahvusvahelistele standarditele. Täiendavalt hinnatakse töökoha korrasolekut, sh ohutustehnika nõuete täitmist.

Et elektroonikakoost täidaks hiljem ka vajalikku funktsiooni, peavad õpilased tundma iga komponendi polaarsust ning õiget paigalduskohta ja -meetodit. Võistlusel parimaid kutseoskusi ja erialaseid teadmisi näitav õpilane pälvib parima elektrooniku tiitli,” selgitab Tallinna polütehnikumi IT ja elektroonika kompetentsijuht Andres Ojalill.

Elektroonikutel on globaalsel tööturul hea leib. Lisaks on elektrooniku kutse omandanul võimalus arendada end järgmistel õppetasemetel kuni doktorantuurini välja,” lisab Ojalill.

Kõik huvilised on võistlejatele kaasa elama ning uudistama oodatud.

Elektroonikute kutsemeistrivõistlus toimub 16.–18. novembrini Eesti Näituste messikeskuses toimuval 22. Tallinna rahvusvahelisel tootearendus-, tootmistehnika-, tööriista-, allhanke- ja tehnohooldusmessil Instrutec, sest siin saavad õpilased ühtlasi tutvuda oma valdkonna nüüdosaegseimate seadmetega ning teha tutvust valdkonna tippudega. 

Parima elektrooniku kutsemeistrivõistlust korraldab SA Innove koostöös Tallinna polütehnikumi, Pärnumaa kutsehariduskeskuse ja Instruteciga. Võistlust toetavad Euroopa sotsiaalfond, haridus- ja teadusministeerium ning Eesti elektroonikatööstuse liit.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Kutseõppurid võistlevad Instrutecil”

  1. Enno Puidet ütleb:

    Seekordsed võistlused läbi! Osalejad said võistluskogemusi ning kogemusi ka selles vallas, et oma tööd tuleb teha mõtestatult. Ka tavatootmises on vastutus sama, praaki teha Ei tohi. Mis siis, et võistlusärevus puudub! Ainuke, mis häirib, on see, et riiklik õppekava “Elektroonikaseadmete tehnik- tase 4” sisaldab ka õpiväljundit – funktsionaalse vea tuvastamine komponendi tasemel. Seda oskust pelgalt jootmisalane võistlus / töö teostamine vastavalt IPC standardile/ mitte kuidagi ei kontrolli. Mida muuta- õppekava, kutsestandardit või õppekava väljundi taset- a`la 4-lt 3-le. Hetkel kutseeksami väljund ei vasta riikikult kinnitatud õppekava väljunditele selles mõttes, et kutseeksam hõlmab ainult üht osa õppekavas nõutud väljunditest!

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!