Loomad teel Tallinnas

22. nov. 2016 Eesti maanteemuuseum - Kommenteeri artiklit

Tänasest, 22. novembrist näeb Eesti loodusmuuseumi hoovis Eesti maanteemuuseumi hooajanäituse „Loomad teel” satelliitnäitust. Suve Põlvamaal veetnud loomad näitavad pealinnas talvitudes ette, missugused on nende jäljerajad ja milliseid jälgi on jäetud rahvapärimusse.

Aastasadade jooksul on nii kodu- kui ka metsloomad jäänud inimestele teedel võõramaks ja kaugemaks. Eri liiki liiklejate kohtumised teel on tihtipeale ootamatud ja ehmatavad. Loodusmuuseumi hoovis luusivad metssead, jänesed ja mägrad tõestavad aga kujukalt, et sellisteks kohtumisteks peaks alati valmis olema nii Tallinna vanalinnas kui ka hämaral maanteel. Üksteist tundes ja teadvustades jõuavad turvaliselt koju nii neljal jalal kui ka neljal rattal liikujad.

Näitust näeb Eesti loodusmuuseumi hoovis kuni järgmise aasta kevadeni.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!