Metsa läksid sa, metsa läksin ma

7. nov. 2016 Jekaterina Korolko Narva Vanalinna riigikooli õpetaja - Kommenteeri artiklit

 

Fotod Jekaterina Korolko

Oktoobri ja novembri jooksul on käinud Narva Vanalinna riigikooli 1.–3. ning 5. klassi õpilased KIK-programmi raames korraldatud õppeekskursioonidel Kauksi, Ojaäärse, Oandu ning Elistvere looduskeskuses.

Tänu Narva Vanalinna riigikooli koostööpartneritele  OÜ Vestifex, keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) ja RMK looduskeskused said lapsed rakendada omandatud teoreetilisi teadmisi praktikas. RMK loodusprogrammide abil said õpilased kinnistada õpitud teadmisi kõikide meelte kaudu.

Tore oli korjata ning kohe suhu pista pohli ja õppida taime ravivaid omadusi. Põnev oli vaadata karu küünte kriimustusi puukoorel, sest hiljuti oli just loodusõpetuse tunnis juttu mesikäpast ja teistest talveund magavatest loomadest.  Geograafiatunnis õpitud Peipsi järvest sai oma käega ammutada vett, mis siis, et on juba hilissügis ning vesi karge. Huvitav oli tunda sügislõhnu ja näha, kuidas mets valmistub talveks. Tervislik ja soojendav oli pärast pikka jalutuskäiku värskes õhus kuuma taimeteed juua!

Jääme ootama kevadet, mil saame jälle kohtuda looduskeskustes, et tunda väljas õppimisest rõõmu.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!