„Minu väike ingel”

3. nov. 2016 Signe Leola-Peemot ja Merje Laul Tartu Kannikese lasteaia õpetajad - Kommenteeri artiklit

Sügaval, sügaval kehas elab hing. Keegi pole teda näinud, aga kõik teavad, et ta on olemas … Kui keegi meid armastab, siis hakkab hingelind väikeste rõõmsate hüpetega keksima, edasi ja tagasi, siia ja sinna. Kui keegi meie peale vihastab, tõmbab hingelind endasse ja on vait ja kurb. /M. Snuniti „Hingelind”/

Seda hingelindu kaitseb väike ingel. Mõned tajuvad ingli kohalolekut kogu aeg, teistel on vaja aidata ta üles leida.

Lastel, kes peavad oma päevi veetma eemal oma päriskodust, võib see ingel asuda väga kaugel. Seetõttu otsustasime seoses hingedeaja ja läheneva jõuluajaga tuua killukese inglipuudutust turvakodu laste argipäeva. Asenduskodudes käies oleme märganud laste silmades kurbust. Kunsti luues ja vaadates lähevad aga laste silmad särama ja hinge poeb mõnus tunne. See tähendabki, et  sees hakkab helisema hingeke ja väike ingel on kohale jõudnud.

Kutsusime Tartu linna lasteaiaõpetajaid üles osalema laste kunstitööde näitusel „Minu väike ingel”, mille korraldasime Tartu laste turvakodus juhataja Piret Värno nõusolekul.

Töid laekus üle 80. See  pani mõtlema, et inimesed hoolivad ja tahavad aidata. Praegusel ajal, kui kõigil on kiire ja suhtlus käib enamasti internetikeskkonnas, leidsid paljud endas üles väikese ingli ja puudutasid sellega turvakodu laste hingekesi.

Tahame tänada laste nimel kõiki osalenuid: õpetajaid, lapsi ning kõiki teisi, kes olid abiks näituse korraldamisel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!