Õpiabiõpetaja ja õpetajakoolituse ümberõppeprogrammid ootavad osalejaid

23. nov. 2016 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli haridusteaduste instituut kutsub töötavaid õpetajaid õpiabiõpetaja ja õpetajakoolituse ümberõppeprogrammidesse. Kandideerimine on avatud 28. novembrini.

Programmid on õpetajatele tasuta, nende  toimumist toetab Euroopa sotsiaalfond ja Eesti riik.

Õpiabiõpetaja programmi eesmärk on arendada õpetajate professionaalseid oskusi tööks õpiraskustega õpilastega (vastavalt kutsestandardis „Õpetaja 7” märgitud kompetentsustele). Programmi saavad kandideerida üldharidus- või kutsekoolis töötavad õpetajad, kellel on pedagoogiline kõrgharidus või sellele vastav kvalifikatsioon.

Õpetajakoolituse programm loob võimaluse siduda õpetajatööks vajalikud teoreetilised teadmised praktilise õpetajatööga. Selle kaudu valmistatakse ette nüüdisaegse õpikäsituse põhimõtteid väärtustavaid õpetajaid. Programmi saavad kandideerida töötavad õpetajad, kellel on erialane magistritasemel ettevalmistus, kuid kes pole veel läbinud õpetajakoolitust.

Mõlema programmi puhul toimub auditoorne õppetöö sessioonidena, üldjuhul üks kord kuus (2–3 päeva) ja kestab 2017. aasta jaanuarist 2018. aasta novembrini. Vastuvõtueksamiks on kutsesobivusvestlus, mille käigus selgitatakse välja kandidaadi motiveeritus ja sobivus tööks õpetajana. Programmi läbinud õpetajatele väljastatakse Tartu ülikooli täiendusõppe tunnistus koos akadeemilise õiendiga. Rohkem infot leiab TÜ haridusteaduste instituudi õpetajate täienduskoolitus- ja kutseaastakeskuse kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!