Õppijad hindavad praktilist analüütilise keemia haridust üha enam

24. nov. 2016 - Kommenteeri artiklit

11. jaanuarini 2017 on avatud vastuvõtt uuenduslikule analüütilise keemia magistriõppe ühisõppekavale „Excellence in Analytical Chemistry”, mis loodi tööturu vajadustest lähtuvalt.

Tartu ülikooli analüütilise keemia professori ja magistriõppekava programmijuhi Ivo Leito sõnul on viimastel aastatel ses vallas toimunud olulised muutused: „Mõõtmised ja analüüsid on paljude poliitikate, aga ka juriidiliste juhtumite juures muutunud üha tavalisemaks.”

Nii on populaarsemaks muutunud ka praktiline analüütilise keemia õppekava. „Eelmisel aastal muutsime sisseastumistingimusi karmimaks, kuid meie üllatuseks alustas 2016. aasta sügisel õpinguid veelgi rohkem tudengeid. See näitab, et oleme õigel teel,” selgitas Leito.

Analüütilised keemikud on asendamatud spetsialistid nafta-, keemia-, farmaatsia-, materjali-, energia-, keskkonna-, tervishoiu- ja toiduainetetööstuses. Näiteks tegutsevad nad protsesside kontrollijatena, kelle ülesanne on tagada, et tööstusprotsessid saastaksid vähem ja toodaksid tõhusamalt, vajalikku ainet tekiks rohkem ning jääke vähem, et toodang oleks puhtam ja paremate omadustega.

Õppekava sobib nii tudengitele, kes on bakalaureuseõppe läbinud ning soovivad magistritasandil jätkata, kui ka praktiseerivatele keemikutele, kes soovivad oma teadmised ja oskused järgmisele tasemele viia. Seoses Euroopa Liidu rahastusega on vastuvõtuperiood võrreldes teiste ülikooli rahvusvaheliste õppekavadega varasem. Lähem informatsioon sisseastumistingimuste ja stipendiumide kohta on õppekava kodulehel.

Esimesel õppeaastal omandavad tudengid baasteadmised Tartu ülikoolis. Teine õppeaasta läbitakse ühes kolmest partnerülikoolist Prantsusmaal, Soomes või Rootsis. Spetsialiseeruda saab kolmel suunal: elule keskenduv bioorgaanika, tööstus või tulevikku suunatud sensorid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!