Parima noore graafilise disaineri tiitel läks Kuressaare ametikooli

3. nov. 2016 SA Innove - Kommenteeri artiklit

Eile, 2. novembril autasustati Tartu kunstikoolis kahepäevase kutsemeistrivõistluse järel parimaid noori graafilisi disainereid. Esimese koha pälvis Kuressaare ametikooli vilistlane Karin Laus, teisele kohale tuli Jaagup Susi Tartu kunstikoolist ning kolmandale Imbi Võrel Kuressaare ametikoolist.

„Võit tuli mulle suure üllatusena, olen väga õnnelik, et otsustasin võistlusel osaleda,” rõõmustas parim noor graafiline disainer 2016 Karin Laus. Võistlusülesanne oli Karini sõnutsi paras pähkel. „Klient, Tähtvere selts tellis logo, visiitkaardid ning voldiku, mille teostamisel tuli arvestada etteantud info ja tingimustega, mis polnud kergete killast,” kirjeldas ta.

Ka võistluse peakohtuniku ning Tartu kõrgema kunstikooli meediadisaini osakonna juhataja Jaanus Eensalu sõnutsi oli lähteülesanne keerukas. Ehkki võistlus oli võrdlemisi tasavägine, tõi Eensalu sõnul Karinile kui noorele disainerile võidu just valminud töö küpsus ja tasakaalukus ning tugev loominguline ja tehniline teostus.

Võistlusöid hindas loomevaldkonna professionaalidest koosnev žürii koosseisus Jaanus Eensalu, Mart Anderson, Marko Kekišev, Keijo Kraus, Elari Kingo ja Külli Tammes.

Viiendat korda toimunud individuaalvõistlusel töötas reaalse kliendiprojektiga seitse noort kujundajat. Võistlusel hinnati disaineri loovust, kiirust ja täpsust ning teoreetiliste ja praktiliste teadmiste rakendamise oskust.

Võistlusel toimus ka üle-euroopaliste kutsemeistrivõistluste EuroSkills 2016 treeninglaager, kus oma oskusi lihvis Eesti esindaja graafilises disainis Helis Lembe.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!