Poiss on olla vahva, poiss on olla hea!

9. nov. 2016 Maiu Põldoja, Kristel Arro Pärnu Mai lasteaed - Kommenteeri artiklit
Külas Pärnumaa kutsehariduskeskuses. Fotod: Mai lasteaed

Külas Pärnumaa kutsehariduskeskuses. Fotod: Mai lasteaed

Kui alati on eesõigus tüdrukutel, siis Pärnu Mai lasteaias said poisid nädalaks selle eesõiguse endale. Iga-aastane poistenädal oli pühendatud kevadel lasteaeda lõpetavatele 6–7-aastastele poistele, kuid tegevust jätkus ka teiste vanuserühmade poisikluttidele.

Nädal algas lemmikmänguasja kaasavõtmise ja tutvustamisega. Kodust toodud leludest valmis uhke näitus „Minu lemmikmänguasi”, mis oli saalis üles seatud terveks järgnevaks nädalaks.

Poisid katsusid omavanustega rammu topispalli kandmises, köie- ja vägikaikaveos, noolte täpsusviskes, kiiruse peale kuueosalise pusle kokkupanemises ja takistusraja läbimises.

Kuna poistele meeldib väga liikuda, oli õue planeeritud orienteerumismäng. Ootamatult maha sadanud paks lumi tekitas aga ekstreemseid olukordi. Silmaravirühmade poisid andsid „autojuhieksamit” talvistes oludes – autodega kihutati jäärajal suverehvidega. Lume alt tuli leida ka tähed, mis kanti orienteerumiskaardile. Kui tähed olid õigesti ritta seatud, moodustus neist sõna „POISS”.

Kavas oli veel aaretejaht, mille iga rühmaõpetaja lahendas isemoodi. Põhimõte oli, et rühma tüdrukud peidavad „aarded” mänguväljakule ja poisid peavad need üles leidma. Nii said poisid ühes rühmas ülesandeks kaevata üllatusmuna topsidesse peidetud aarded välja liivakastist, teises aga pidid hõbepaberisse peidetud üllatuse leidma juhendamist „üleval”, „all”, „keskel”, „paremal”, „vasakul”, „ees”, „taga” kuulates maapinnalt, põõsa alt, puu otsast või kännu tagant. Nooremate rühmade lapsed tegid lisaks „autojuhieksamile” oma rühmaväljakule looduslikest vahenditest suure rühmanumbri.

Tänu 8. rühma lapsevanemale said kõik 5–7-aastased lapsed ehitada valmisdetailidest auto ja seda oma soovi kohaselt viltpliiatsitega tuunida. Meisterduspäeva valisid rühmad ise.

Lasteaial on traditsioon külastada poistenädalal Pärnumaa kutsehariduskeskust ja sõudebaasi. Tutvumine neis tehtava tööga jättis paljudele poistele kustumatu mälestuse. Eriti meeldisid autoremonditöökoda, puidu- ja metallitöökoda ja pottsepatöökoda ning sõudebaasis ergomeetril sõudmine. Poisid vestlesid omavahel pikalt ja elavalt ning õhtul seletasid vanematele õhinal nähtut.

Poistenädal lõppes uhke karnevaliga „Mina kui lemmikkangelane”. Kõik poisid olid kostümeeritud ning igaüks sai oma tegelaskuju tutvustada. Mõni laps esines kaaslastele ka teemakohase luuletusega. Lõpuks tehti liikumisõpetaja juhendamisel videodiskot ning poistenädala finaaliks söödi torti. Poiss on olla vahva, poiss on olla hea, leidsid kõik.

 

 

 

 

 

Pildiallkirjad.

Poisid ehitavad autosid.

Külas Pärnumaa kutsehariduskeskuses.

Poisid kehastusid oma lemmikkangelasteks.

Külas sõudebaasis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!