Pupsik viib male juurde

1. nov. 2016 Heino Laiapea ajakirjanik - Kommenteeri artiklit

Ilmunud on Jaak Kõdari teose „Pupsik. Laste mõtlemise ja male raamat”. Esimese partii tuhat raamatut müüdi aastaga läbi. Toredad illustratsioonid raamatus on teinud Jaan Tammsaar.

Soovitan seda raamatut kõikide koolide 1.–4. klassi lugemisvarasse nii, et seda kasutaks ainetundides. Raamat sobib nii õpetajatele kui ka õpilastele.

„See raamat pole korraga lugemiseks, vaid lehekülg lehekülje haaval,” ütles autor Jaak Kõdar raamatu esitlusel. Seega jätkub „Pupsikut” koolis terveks veerandiks, sest raamatus on 80 lehekülge.

Talvel kurtsid koolijuhid, et neil pole raha „Pupsiku” ostmiseks. Lahenduse leiab. Koolide hoolekogud võiksid koolidele kinkida nii malendeid kui ka „Pupsiku” raamatuid.

Eesti lastekirjanduse keskuses Tallinnas on „Pupsik” küll olemas, kuid riiulis teiste raamatute vahel. Rahvusvahelisel maleaastal sobib „Pupsik” igas raamatukogus ja kaupluses esiplaanile seada. Muidu jääb see õpetlik raamat märkamata.

Poleks paha, kui „Pupsik” leiab oma koha ka ministeeriumide ja riigikogu lugemisletis. Male arendab mõtlemist ning see viib elu edasi. Rahvusvahelisel maleaastal pole lastele paremat kinki kui mõtlemise ja male raamat.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!