Rahvusvahelisel konverentsil otsitakse värskeid ideid Eesti lõimumispoliitikasse

29. nov. 2016 MISA - Kommenteeri artiklit

Täna algas Tallinnas kahepäevane lõimumisteemaline konverents „Lõimumise väljakutsed radikaliseeruvas maailmas”. Koos rahvusvaheliste ekspertidega on kõne all Eesti lõimumisvaldkond, et tuua lõimumispoliitikasse uusi ideid, mis haaravad nii haridussüsteemi, majandus- ja tööjõuturuarenguid kui ka ühiskonda laiemalt. Konverentsi korraldab integratsiooni ja migratsiooni sihtasutuse Meie Inimesed (MISA).

Esimesel konverentsipäeval mitmekesise tööturu väljakutseid ja kasutegureid käsitletaval arutelul osales ka Suurbritannia Bradfordi ülikooli mitmekesisuse prof Uduak Archibong MBE. Tema sõnul muudab üha kiirem tehnoloogiline areng, üleilmastumine, sisseränne, vananev töötajaskond ning suurenev vajadus haritud ja pädevate töötajate järele mitmekesisuse ning kaasamise rolli töökohal.

Arutelus osales ettevõtja ja riigimees Raivo Vare, kelle kinnitusel on Eesti suurim mure kvalifitseeritud tööjõu nappus. „Lisaks mõjutab Eesti riiki ja tööjõuturu ühtlasemat arengut üha suurenev regionaalne ebavõrdsus,” lisas Vare.

Konverents toimub 29. ja 30. novembril Tallinnas Toompuiestee 27 asuvas Meriton spaa-hotelli konverentsikeskuses. Konverentsil esinevad rahvusvaheliselt tunnustatud eksperdid Kanadast, Suurbritanniast, Saksamaalt, Norrast, Taanist, Rootsist, Soomest ja Eestist.

Programmi ja esinejate tutvustused leiab siit.

Konverentsi otseülekannet 29. ja 30. novembril saab vaadata konverentsi kodulehelt ja Postimehe veebis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!