Rajaleidja keskustes võib täna näha täielikku töövarjutust

17. nov. 2016 SA Innove - Kommenteeri artiklit

Täna, 17. novembril toimuval üle-eestilisel töövarjupäeval on noortel võimalik üheksas Rajaleidja keskuses üle Eesti tutvuda haridustugiteenuste spetsialistide igapäevatööga ning miks ka mitte kohtuda tulevase potentsiaalse tööandjaga tulevikuks.

Ühtekokku pakkusid end varjutavateks välja seitsme eriala esindajad: sotsiaalpedagoog, logopeed, psühholoog, karjäärinõustaja, eripedagoog, Rajaleidja keskuse juht ning õppenõustamisteenuste keskuse peaspetsialist.

Nõudlus logopeedide, eripedagoogide jt õppenõustamisspetsialistide järele on ühiskonnas hüppeliselt tõusnud seoses kaasava hariduse rakendamisega. Eesti hariduse infosüsteemi kohaselt oli 2015/2016. õppeaastal eripedagoog 27% koolidest, logopeed 30%, sotsiaalpedagoog 48% ja koolipsühholoog 37% koolidest.

Huvi erialade omandamise ja haridus- ning sotsiaalsfääris töötamise vastu ei jõua kiiresti kasvanud nõudlusele paraku järele. „Erialade õppimine ja edasine töö on väga huvitavad, aga noored ei tea, et niisugused õppekavad üldse olemas on või milles tulevane amet täpsemalt seisneb,“ selgitab Tartu ülikooli logopeedia osakonna juhataja Marika Padrik.

Kuigi töövarjupäev võimaldab õpilasel saada koolist vaba päev ja veeta aega silmapaistvate persoonidega, ei ole Tartumaa Rajaleidja keskuse juhi Piret Tatuntsi sõnul tegu pelgalt toreda vaheldusega koolipäevale. „Töövarjupäev on ennekõike võimalus tutvuda potentsiaalse ja huvipakkuva ametiga ning kasutada saadud kogemust oma edasiste otsuste ja plaanide jaoks,” selgitab Tatunts.

Rohkem infot leiab Rajaleidja Facebooki leheküljelt või kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!