Riigipea innustas tehnoloogiakonverentsile Slush kogunenuid e-residentideks hakkama

30. nov. 2016 Vabariigi presidendi kantselei - Kommenteeri artiklit

slushPresident Kersti Kaljulaid tutvustas eile õhtul Helsingis regiooni suurima tehnoloogiakonverentsi Slush avaüritusel e-Eesti edulugu ning kutsus osalejaid üles hakkama e-residentideks.

Riigipea esines oma sõnavõtuga Slushi ametlikul avapeol „Enter e-Estonia”, mida korraldasid Tallinn Music Week, EAS-i välisinvesteeringute keskus ja e-residentsuse programm ja millega tähistati ühtlasi Eesti e-residentsuse programmi 2. sünnipäeva.

„Tänu e-Eesti võimalustele suudame me täna, kuigi meid on vaid pisut üle miljoni, teha kümne minutiga kümme miljonit makset, sooritada kümme miljonit päringut, allkirjastada kümme miljonit lepingut. Seda ei suuda meist ka kümme korda suuremad riigid. Aga hea uudis on see, et kõigil on võimalik selle meie eksklusiivse klubiga liituda. Nüüd juba kaks aastat. Igaühele meist on antud kuni 100 aastat siin planeedil elada – miks mitte kasutada seda aega palju efektiivsemalt?” küsis president Kaljulaid.

Riigipea kutsus tehnoloogiamessile kogunenuid üles hakkama Eesti e-residentideks. „Kui te jääte ootama, et need võimalused ise ka teie kodumaale jõuavad, võib see päris pikalt veel aega võtta ning konkurendid on teist kohe paar aastat ees,” ütles president Kaljulaid ning rõhutas, et e-Eesti on ka kõige läbipaistvam ärikeskkond maailmas.

Täna kohtub president Kaljulaid Slushil nii Eesti kui ka teiste riikide ettevõtjate ja tehnoloogiavaldkonna eestvedajatega. Pärastlõunal toimub riigipea kutsel Eesti saatkonnas vastuvõtt Helsingis resideeruvatele Eestisse akrediteeritud saadikutega.

Slush on 30. novembrist 1. detsembrini Helsingis toimuv regiooni suurim tehnoloogiakonverents, kuhu koonduvad start-up-ettevõtjad, investorid ja muud tehnoloogiagurud nii Euroopast kui ka kaugemalt. Konverentsile oodatakse ligi 2000 idufirmat, 800 investorit ning 700 ajakirjanikku enam kui 100 riigist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!