Sisekaitseakadeemia aastakonverentsil analüüsitakse radikaliseerumise eri külgi

30. nov. 2016 Sisekaitseakadeemia - Kommenteeri artiklit

Täna Tallinnas toimuva sisekaitseakadeemia aastakonverentsi teema on „Terve mõistus vs. hullumine: Mida peame teadma radikaliseerumisest?”. Konverentsi eesmärk on aidata mõista viimaste aegade ärevaks tegevaid sündmusi Pariisis või Brüsselis, aga ka Ida-Ukrainas.

Konverentsi esimeses plokis – Kremli „varjatud võim” – on põhiteemaks Venemaa mõjutustegevuse toimimine ning räägitakse sellest, kuidas mõjutustegevust ära tunda ja mida selle vastu ette võtta. Teemal arutlevad Ivo Juurvee sisekaitseakadeemiast, Venemaa mõjutustegevuse ekspert Marcel H. Van Herpen Hollandist ja rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse tegevjuht Dmitri Teperik. Konverentsil esitletakse ka sisekaitseakadeemia poolt kirjastatud eestikeelset Marcel H. Van Herpeni raamatut „Putini propagandamasin”.

Teine konverentsi põhiteema on islamistide tõus Lähis-Ida kaosest. Vastuseid otsitakse sellele, mida saavad ühiskonnad ära teha, et radikaliseerumisprotsesse tõkestada ja terroristide järelkasv peatada, ning sellele, millised on väljakutsed, et leida tasakaal ühiskondade turvalisuse ning sõja eest põgenejate abistamise vahel. Oma mõtteid ja praktilisi kogemusi jagavad teadur Helen Geršman Tallinna ülikoolist, Mikael Tofvesson, kes vastutab hädaolukordade ametis (MSB) informatsioonilise mõjutustegevuse avastamise ja tõkestamise eest  ning Thibault Petit Prantsusmaa siseministeeriumi terrorismivastase võitluse koordinatsiooniüksusest.

Konverentsi kolmas sisuplokk keskendub populismi teemadele. Arutletakse selle üle, millele tugineb populistlike liikumiste toetus ja miks nad just nüüd on oma populaarsust kasvatamas. Samuti arutletakse selle üle, milline mõju on populismil meie ühiskondadele, sh riikidevahelistele suhetele. Oma tähelepanekuid jagavad Andreas Kaju kommunikatsioonifirmast Meta Advisory ja Türgi päritolu Halil Gürhanli, Helsingi ülikooli teadur ja populismi uurija.

Konverents on korraldatud koostöös riigikantseleiga ja toimub Radisson Blu Hotell olümpia konverentsikeskuses.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!