Sotsiaalkomisjon toetas raske ja sügava puudega laste lapsehoiuteenuse kättesaadavuse suurendamist

7. nov. 2016 Riigikogu pressiteenistus - Kommenteeri artiklit

Riigikogu sotsiaalkomisjon toetas tänasel istungil sotsiaalhoolekande seaduse muutmise eelnõu, millega muudetakse lapsehoiuteenus kohaliku omavalitsuse korraldatavaks sotsiaalteenuseks. Sellega seoses jagatakse riigi rahastatava raske ja sügava puudega lapse lapsehoiuteenuse raha omavalitsustele vastavalt teenust vajavate laste arvule. Rahastus tagatakse kohalike omavalitsuste toetusfondi kaudu.

Sotsiaalkomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul eraldatakse järgmisel aastal riigieelarvest täiendavalt üks miljon eurot raske ja sügava puudega laste vanemate toetamiseks, kokku 2,65 miljonit eurot. „Seadusega antakse raske ja sügava puudega laste lapsehoiuteenus koos lisavahenditega toetusfondi kaudu kohalikele omavalitsustele. Seejuures peavad omavalitsused tagama lapsehoiu- ja muude sotsiaalteenuste korraldamise vastavalt lapse abivajadusele,” ütles Kokk.

Siseriikliku lapsendamise korraldamine antakse eelnõu kohaselt maavalitsuste pädevusest sotsiaalkindlustusametisse, et kõik lapsendamisega seotud toimingud oleksid koondunud ühte asutusse. Muudatus tagab lapsendamistele ühtse lähenemise üle Eesti.

Eelnõu annab võimaluse sõlmida perevanema leping, et soodustada perevanemaga asenduskoduteenuse laiemat levikut. Samuti lahendatakse eelnõus praktikas üles kerkinud probleeme seoses sotsiaalse rehabilitatsiooni, abivahendite ja erihoolekandeteenusega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!