Tallinna lasteteatris lavastub “Mardileib”

28. nov. 2016 Tallinna lasteteater - Kommenteeri artiklit
Kätlin Hallik ja Kristjan Kasearu "Mardileivas".

Kätlin Hallik ja Kristjan Kasearu “Mardileivas”.

3. detsembril esietendub Tallinna lasteteatris Jaan Krossi samanimelise jutustuse ainetel muusikalavastus „Mardileib”, kus lavadebüüdi teeb modellisaate võitja Kätlin Hallik ning taas kord on võimalik lavalaudadel näha Kristjan Kasearu.

Kui eelmisel aastal jutustati lugu Toomast, kelle kangelaslikkus toob linnarahvale jõulurõõmu ning Tallinna Raekoja platsile seatakse üles maailma esimene väljakukuusk, siis sellel aastal räägib lavastus martsipani leiutamisest. Apteeker Johannil (Artur Raidmets) on tarvis raehärrale ravimit segada, aga kuna meistril on nohu, segab rohu kokku õpipoiss Mart (Kristjan Kasearu). Et Mart peab rohtu ka ise võtma, otsustab ta ravimis kõik kibedad koostisosad vahetada magusate vastu. Valminud magus segu võidab linnaisandate poolehoiu ning piiskop paneb Mardi magusale leivale nimeks martsipan.

„Üllatav, et mõlema loo tegevus toimub aastal 1441! Seega ei maksa imestada, et tegevuspaigad  ja mõnedki tegelased on tuttavadjuba eelmisel aastal mängitud legendist, räägib lavastaja Alar Haak.

 

Osades Kristjan Kasearu, Kätlin Hallik, Artur Raidmets, Jüri Aarma, Sepo Seeman või Peeter Kaljumäe, Margit Saulep, Urmas Põldma, Alar Haak.

Laulusõnad Jaan Kross, Leelo Tungal.

Lavastaja Alar Haak.

Helilooja Tiit Kikas, Priit Pajusaar.

Kunstnik Riina Vanhanen.

Etendused toimuvad vaid detsembris Salme kultuurikeskuses.

Rohkem infot lasteteatri kodulehel, Salme kultuurikeskuse kodulehel  ja Facebookis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!