Tartu Descartes’i koolis tutvustatakse töötubades prantsuskeelsete maade kultuuri

28. nov. 2016 Tartu Descartes'i kool - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 1. detsembril algusega kell 13 leiab Tartu Descartes’i koolis esmakordselt aset prantsuse keele päev. Töötubades on õpilastel võimalus kogeda midagi uut ja oma teadmised proovile panna. Töötubasid ühendav joon on prantsuskeelsed maad ning nende kultuur eri ainevaldkondade kaudu: näiteks saab mängida petanki ja laulda prantsuskeelset karaoket.

Prantsuse keele päeva üks eestvedaja ja Tartu Descartes’i kooli prantsuse keele õpetaja Evelin Rand ütles, et töötubades lõimitakse eri õppeaineid prantsuse kultuuri kaudu. Kui varasematel aastatel on Descartes’i kool korraldanud Lõuna-Eesti koolidele mõeldud prantsuse keele konkurssi, siis sel aastal otsustati proovida uut lähenemist.

Ranna sõnul saadi inspiratsiooni eelmisel aastal Tallinnas toimunud frankofooniapäevast, mille korraldajad olid Prantsuse, Kanada, Belgia ja Šveitsi saatkonnad ning Eesti välisministeerium.

„Töötubade juures on tore see, et kõik osalejad on kogu aeg tegevuses, saavad valida meeldivamad töötoad ja soovi korral neid ka mitu korda läbida – selleks oleme varunud mitmeid ülesandeid eri keeletasemetele,“ selgitas Rand ja lisas, et niisugusest päevast võiks tulevikus areneda kogukonnale suunatud üritus.

Osalejatele on prantsuse keele päeval loodud võistlusmoment – eesmärk on koguda kahe tunni jooksul võimalikult palju templeid ja enim templeid kogunutele on auhinnad.

Pärast töötubasid, orienteeruvalt kell 15 annab Prantsuse suursaadik Eestis Claudia Delmas-Scherer üle eelmisel õppeaastal rahvusvahelise prantsuse keele eksami DELF tunnistused.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!