Tartu kunstikoolis astuvad täna võistlustulle noored graafilised disainerid

1. nov. 2016 SA Innove - Kommenteeri artiklit

1. ja 2. novembril võtavad Tartu kunstikoolis graafilise disaini eriala kutsemeistrivõistlusel mõõtu kutseõppurid. Kahepäevase individuaalvõistluse ülesanne on graafilise disaini loovlahenduse väljatöötamine ja teostus.

„Disainer ei loo ainult ilu, disainer lahendab probleeme. Graafilise disaineri töö on luua toimiv ja visuaalselt tasakaalustatud kommunikatsioon,” ütles Tartu kunstikooli trükimeedia kujundaja erialajuht ning võistluse korraldaja Janika Nõmmela Semjonov.

Viiendat korda toimuval graafilise disaini kutsemeistrivõistlusel hinnatakse disaineri loovust, kiirust ja täpsust ning teoreetiliste ja praktiliste teadmiste rakendamise oskust. Individuaalvõistlusel töötab reaalse kliendiprojektiga seitse noort kujundajat.

Võistluste raames toimub ka üle-euroopaliste kutsemeistrivõistluste EuroSkills 2016 treeninglaager, kus oma oskusi lihvib Eesti esindaja graafilises disainis, Helis Lembe.

Võistlusöid hindab loomevaldkonna professionaalidest koosnev žürii koosseisus Mart Anderson, Marko Kekišev, Jaanus Eensalu, Keijo Kraus, Elari Kingo ja Külli Tammes.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!