Tartu ülikooli Narva mnt 4 õppehoone nimeks saab Delta

18. nov. 2016 - Kommenteeri artiklit

2019. aasta sügisel valmivale majandusteaduskonna, arvutiteaduste instituudi ning matemaatika ja statistika instituudi uuele ühisele õppe- ja teadushoonele valiti konkursi tulemusena nimeks Delta.

Nime autor on kinnisvaraosakonna arendustalituse peaspetsialist Erki Tamm. Teiste variantidena pakuti 174 variandi seas nimeks ka nt Iconicum, Innovaatikum, Logicum ja Sigma. Aga ka Pesa, Nurgik, SAMM ja ARMAS (viimased kaks viitavad majja kolivate üksuste esitähtedele).

Delta ehitatakse kesklinna senise majandusteaduskonna hoone asemele ning seda ümbritsevatele kruntidele aadressidel Narva mnt 4, Narva mnt 10, Narva mnt 2b ja 2d. Hoone kavandatav maht on 10 966 m² kasulikku pinda, mis vastab ca 16 000 m² üldpinnale ning mahutab hinnanguliselt rohkem kui 1500 tudengit. Hoone eeldatav maksumus on 27,9 miljonit eurot. Arhitektuurne lahendus ICONICUM valiti välja selle aasta aprillis kuue võistlustöö seast ning selle autorite kollektiivi juht on Illimar Truverk. 21. novembrini on hoone projekteerimistingimused Tartu linna kodulehel avalikul väljapanekul ning ettepanekuteks avatud.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!