TTÜ süvendab koostööd Swedbankiga

10. nov. 2016 TTÜ - Kommenteeri artiklit

10. novembril allkirjastasid Tallinna tehnikaülikooli rektor akadeemik Jaak Aaviksoo ja Swedbank Eesti juhatuse esimees Robert Kitt koostöölepingu, mille kohaselt asub TTÜ ühes Swedbankiga arendama ülikooli majanduse ja IT-valdkonna õppekavasid ning toetab koolinoortes ettevõtliku mõtteviisi kujundamist.

Jaak Aaviksoo sõnul on tervitatav, et üha enam eraettevõtteid näitab üles initsiatiivi ülikooliga koostööd teha. „Ülikoole hinnatakse küll jätkuvalt suuresti teadussaavutuste järgi, ent üha olulisemaks muutub ka see, et õppekavad vastaksid ühiskonna tänastele praktilistele vajadustele. Nii suudame ülikoolina garanteerida selle, et tänased lõpetajad oleksid tööturul hinnatud eksperdid,” kinnitas Aaviksoo.

Lepingu kohaselt hakkab Swedbank panustama TTÜ õppekavade arendamisse, pakkuma külalisloenguid ning töötama välja uut õppeainet äriinfotehnoloogia suunal. Lisaks pakub pank üliõpilastele lõputööde teemasid ja praktikakohti ning asub toetama IT-teaduskonna lõputööde konkurssi. Seda kõike selleks, et aidata ette valmistada pangandussektorisse pädevaid kõrgharidusega töötajaid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!