TÜ programmeerimisvõistkond nopib kõrgeid kohti

17. nov. 2016 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli tudengimeeskond pääses ainsana Eestist Kirde-Euroopa programmeerimisvõistlusele, mis toimub 3. ja 4. detsembril Venemaal, Gruusias ja Kasahstanis. Hiljuti toodi ka rahvusvaheliselt programmeerimisvõistluselt IEEE Xtreme koju kolmas koht, mis on kõigi aegade parim tulemus nii Eestis kui terves Baltikumis.
Kokku osales 22. oktoobril 10. korda toimunud rahvusvahelisel programmeerimisvõistlusel IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Xtreme 1823 meeskonda rohkem kui 50 riigist. Eestist osales kokku 13 meeskonda, neist viis Tartu ülikoolist ja kaheksa Tallinna tehnikaülikoolist.

Väärika kolmanda koha saavutanud meeskonda VertexCover kuuluvad Tartu ülikooli informaatika bakalaureuse tudeng Oliver-Matis Lill ning matemaatika bakalaureuse tudengid Andres Unt ja Oliver Nisumaa.

Tudengimeeskonna esindaja Oliver-Matis Lill oli saadud tulemusega rahul, sest võistlusel osales mitu päris tugevat meeskonda. „Tore oleks muidugi olnud saada ühe võrra kõrgem koht, millest jäime lõpus napilt ilma. Siiski oli meie tiimil sellel võistlusel päris tugev eelis, kuna oleme kõik olümpiaadidel osalenud ja aktiivsed võistlusprogrammeerijad, kes on tuhandeid tunde algoritmilist probleemilahendamist harjutanud,” rääkis Lill.

Tudengite tööd toetasid ning IEEE aukoodeksist kinnipidamist jälgisid Tartu ülikooli hajussüsteemide teadur Benson Muite ning raalnägemise ja robootika dotsent Gholamreza Anbarjafari.

24 tundi kestva võistluse käigus peavad tudengite meeskonnad ära lahendama 24 ülesannet. Selle jaoks on vaja tunda algoritme, andmestruktuure ja probleemilahendusvõtteid eri valdkondadest.

Järgmine katsumus võidukale meeskonnale on esindada Eestit Kirde-Euroopa regionaalsel ACM programmeerimise võistlusel, mille põhivõistlus toimub 3. ja 4. detsembril Venemaal, Gruusias ja Kasahstanis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!