USA vanemohvitserid kohtusid Elva gümaasiumi õpilastega

29. nov. 2016 Kalle Kõlli major - Kommenteeri artiklit
Foto: Amanda Väiko

Foto: Amanda Väiko

11. novembril toimus Elva gümnaasiumi õpilastele aulaloeng, milles Balti kaitsekolledžis õppivad USA vanemohvitserid tutvustasid oma huvitavat ning väljakutserohket teenistust.

Kaitseliidu aastapäeval olid õpilastega kohtuma tulnud majorid Jonathan Parsons ja David Aamidor USA armeest, Major Michael G. Middents USA õhuväest ning kaptenmajor Matthew Hamm USA mereväest.

Aulaloengu eesmärk oli tutvustada liitlaste kohalolekut Eestis ning innustada noori kaaluma elukutsevalikut militaarmaailmas.

Elva gümnaasiumi õpilaste vastuvõtt oli soe ja loengu järel oli neil küllaga häid sõnu öelda. Publik leidis, et kuulata oli huvitav, sest pole just tihti võimalust kuulata inglise keelt emakeelena kõnelevaid inimesi.

Inglise keele õpetaja Saskia Arik oli ainukordsete külalislektoritega ning õpilaste aktiivse osavõtuga väga rahul. Lisaks õpilaste maailmapildi avardamisele said viimased kasutada esmakordset võimalust kogenud militaarvaldkonna inimestega inglise keeles suhelda ja USA vanemohvitseride karjääri ja maailmapildist ülevaadet saada. Taoline keelepraktika ja silmaringi laiendamine on keskkooliõpilasele kasulik kogemus.

Major Jonathan Parsons lisas, et oli rõõm jagada oma kogemusi gümnaasiumiõpilastega ning loodetavasti mõjutada mõne noore mõtteid elukutsevaliku teemal. Oli äärmiselt tore rääkida noorte eestlastega elust Ameerikast ning murda nii mõnigi televisiooni või interneti kaudu loodud müüt.

Elva gümnaasiumis on lisaks reaal- ja humanitaarsuunale võimalik õppida riigikaitsega haakuval kodanikukaitse õppesuunal. Õppesuuna eesmärk on pakkuda laiapõhjalist ja mitmekesist haridust Eesti riigist ja selle toimimisest huvitatud noortele, kellele pakub huvi mitmekesine ja väljakutseid täis karjäär riigiteenistujana.

Lisaks tavapärastele gümnaasiumi õppekavas ettenähtud õppeaineltele läbitakse kodanikukaitse õppesuunal kolme gümnaasiumiaasta jooksul 18 suunapõhist ainekursust riigikaitseõpetusest ja vetelpäästest, suhtlemispsühholoogia ja juhtimise aluste kursuseni. Täpsem info Elva gümnaasiumi kodanikukaitse õppesuunast on kooli kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!