2017. aasta üleeuroopaline spordinädal avatakse ametlikult Eestis

8. dets. 2016 Kultuuriministeerium - Kommenteeri artiklit

Üleeuroopalise spordinädala algatanud Euroopa Komisjon andis 2017. aasta Euroopa Liidu spordinädala ametliku avasündmuse korraldamisõiguse Eestile. Spordinädal avatakse 23. septembril Tartus koos Tartu Rattamaratoniga, mille starti oodatakse ligi 10 000 osalejat.

2017. aasta spordinädalal toimub Tartus ka rahvusvaheline konverents „Ülikool sportlase ja treeneri arengu toetajana” ning mitmed teised liikumisharrastuse üritused eri sihtrühmadele. Spordinädala eel tähistatakse Tartus ka rahvusvahelisest UNESCO üliõpilasspordi päeva.

Euroopa Komisjoni algatusel toimus esimene spordinädal 2015. aastal ametliku avasündmusega Brüsselis. 2016. aastal toimus ametlik avamine Slovakkias Košices.

Üleeuroopalist spordinädalat Eestis koordineerib ühendus Sport Kõigile ja Eesti olümpiakomitee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!