Arvutimängude loomise huvilised kogunevad Tartus

7. dets. 2016 - Kommenteeri artiklit

9.–12. detsembrini toimub Tartus selle aasta viimane Ludum Dare arvutimängude loomise intensiivüritus, mida korraldab TÜ arvutiteaduse instituut koostöös Tartu kunstikooli 3D-erialaga. Ludum Dare on rahvusvaheline mängude loomise üritus ehk game jam, mis toimub samal ajal maailma eri paikades.

Üritusele on oodatud osalema nii informaatika- kui ka kunstihuvilised ning eelnevaid erialaoskusi ei nõuta. Tartu ülikooli arvutigraafika spetsialist Raimond-Hendrik Tunneli sõnul on eri erialade koostöö väga oluline nii arvutiteaduse instituudi kui ka Tartu kunstikooli jaoks.

Ludum Dare toimub kolm korda aastas ning käesoleva aasta jooksul on arvutimängude loomist proovinud juba üle saja inimese, kes on kokku valmistanud umbes 20 mängu. Loodud on nii 2D- kui ka 3D-mänge eri teemadel. „Mängud on sisaldanud nii huumorit, ühiskonnakriitikat, filosoofilisi ideid inimloomusest ja tehnoloogiast jne Kõik ideed on teretulnud,” kommenteeris Tunnel.
Nelja päeva jooksul luuakse Tartu ülikooli ja Tartu kunstikooli juhendajate abiga ideest funktsioneeriv arvutimäng. Teretulnud on nii kogenud mänguhuvilised kui ka inimesed teistelt elualadel, kes soovivad mänguarendusega lähemalt tutvust teha. Viimasel päeval valib ka erapooletu žürii välja auhinnalised parimad.

Lisainfo Facebookist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!