Eesti õpilased naasid Indoneesiast medalisäras

13. dets. 2016 - Kommenteeri artiklit

Eile jõudis tagasi kodumaale Eestit 13. rahvusvahelisel loodusteaduste olümpiaadil (IJSO) edukalt esindanud võistkond. Noored õppurid naasid kodumaale ühe hõbe- ja nelja pronksmedaliga.

13. rahvusvaheline loodusteaduste olümpiaad toimus Indoneesias Bali saarel. Võistlusel purustati senine osalejate rekord, kui võistlustulle astus 276 õpilast 48 riigist.

Eestit esindasid mainekal võistlusel hõbemedali teeninud Kaarel Kivisalu (Tallinna reaalkool), pronksmedalid rinda saanud Hanna-Riia Allas (Tartu Veeriku kool), Konstantin Dukatš ja Daniil Vaino (Narva keeltelütseum) ning Anni Joamets (Tallinna prantsuse lütseum) ja napilt medalita jäänud Andreas Simson (Tallinna inglise kolledž).

Esikoha ja parima teoreetilise töö auhinna saavutas Taiwani võistleja, ka riikide arvestuses läks võit Taiwani delegatsioonile. Eksperimentaalvooru esikoht läks seekord jagamisele Brasiilia, Hiina ja Venemaa võistkondade vahel.

Juhendajatena saatsid Eesti õpilasi TÜ vanemteadur Darja Lavõgina, ELO žürii liige Ülle Kikas ja TÜ doktorant Andres Ainelo.

Rahvusvahelisel loodusteaduste olümpiaadil saavad osaleda kuni viieteistaastased õpilased. Kahes teoreetilises võistlusvoorus lahendatakse individuaalselt ülesandeid nii füüsika, keemia kui ka bioloogia valdkonnast ning toimub võistkondlik eksperimentaalvoor, kus seekord uuriti muskaatpähkli ehitust ja eraldati sellest eeterlikku õli.

Eesti õpilaste lähetamist rahvusvahelistele võistlustele rahastab Haridus- ja Teadusministeerium ning korraldab TÜ teaduskool.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!