IT-tudengid esitlesid Euroopa Parlamendis digitaalset manifesti

3. dets. 2016  Lilith Tamm - 1 Kommentaar

Üleeile esitlesid Euroopa Liidu tudengid „Digitaalse tuleviku-Euroopa manifesti”. Manifest kutsub üles Euroopa Liidu otsustajaid juba praegu tegutsema selle nimel, et luua süsteem, mille raames on digitehnoloogia valdkondadel võimalik panustada Euroopa paremasse tulevikku.

Manifest anti üle Brüsselis toimunud üritusel, kus osalesid ka Euroopa Parlamendi liige Anneli Jäättenmäki, Euroopa Parlamendi asepresident ning Euroopa Parlamendi liikmed Ilhan Kyuchyuk ja Ramona Mănescu. Tudengid tõi kokku Huawei korraldatav rahvusvaheline õppeprogramm Seeds for the Future. Sellesse kõrgtasemel IKT-talendiprogrammi valitakse andekaid tudengeid, kes saavad osaleda õppereisil Hiinasse.

Toetudes programmist saadud kogemustele ning olles ise noored inimesed, kes kasvavad üles Euroopas, õpivad tehnoloogiavaldkonna aineid ning kogevad pidevaid tehnoloogilisi arenguid, kirjeldavad nad oma unistusi digiteeritud tulevikust, aga ka hirme, mis nii suurte muudatustega kaasnevad. Manifest kutsub üles Euroopa Liidu juhte täide viima tudengite visiooni tehnoloogiliselt täiustatud ühiskonnast:

  • tõstatades inimeste teadlikkust digitaalsete muutustega kaasnevatest võimalustest;
  • investeerides rohkem digitaalsetesse ja kultuuride vahelistesse oskustesse;
  • aidates kaasa rahvusvahelistele õppeprogrammidele;
  • parandades ligipääsu IKT-le ning digitaalset kaasamist;
  • luues digitaalse taristu, mis tegeleb aina kasvavate ühenduvusvajadustega;
  • luues turvalise netikeskkonna ja parandades andmekaitset.

„Kuna digitehnoloogiad toovad meie käeulatusse tohutult palju uusi võimalusi, tekib meil ka kohustus nooremate põlvkondade ees, tagamaks nende tehnoloogiate parim kasutus. Esitletud manifest sisaldab ülevaadet noorte vajadustest ja ootustest nii, nagu nemad seda näevad,ˮ ütles Euroopa Parlamendi liige Ilhan Kyuchyuk.

„Globaalse tehnoloogialiidrina aitame Euroopa noortel areneda, luues neile ka rohkem töökohti ja arenguvõimalusi. Eelmisel aastal samal ajal lubasime, et järgmise viie aasta jooksul saadab Huawei 2000 Euroopa tudengit Hiina õppima ning meie peakontoris praktilisi kogemusi omandama. Kinnitan, et jätkame programmiga,ˮ ütles Huawei asepresident ning juhatuse direktor Chen Lifang, kes saatis tudengeid nende reisil Brüsselis.

 

Praegu on 2011. aastal käivitunud programmi kaasatud 77 riiki. Euroopast on kaasatud 27 riiki ning enam kui 700 noort on osalenud programmis selle algusest alates. Programmi eesmärk on 2020. aastaks tutvustada Hiinat vähemalt 2500 Euroopa tudengile. See on Huawei panus Euroopa Noorte pakti.

Lae manifest alla siit [PDF]

 


Hetkel ainult üks arvamus teemale “IT-tudengid esitlesid Euroopa Parlamendis digitaalset manifesti”

  1. inseneR ütleb:

    See aeg, kui Hiina tudengitele tutvustati Lääne digivõimalusi, on pöördumatult möödas. Suure digiedu saavutasid hiinlased sellega, et ei rõhunud otse digile, vaid eelkõige tööstuse kõrgtehnoloogilisusele. Annab ju digi palju suurema võidu ekskavaatorile rakendatuna, kui labidale.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!