MTÜ Lastekaitse Liit: Lapsel on õigus olla ära kuulatud

8. dets. 2016 MTÜ Lastekaitse Liit - Kommenteeri artiklit

Täna, 8. detsembril toimub MTÜ Lastekaitse Liit eestvedamisel Tallinna ülikoolis seminar „Samal poolel – lapse poolel” alateemal lapse õigus olla ära kuulatud, millele koguneb üle saja lastekaitsetöötaja üle Eesti. Ühtlasi tutvustatakse seminaril MTÜ Lastekaitse Liit eestvedamisel eesti keelde tõlgitud ÜRO lapse õiguste komitee üldkommentaari nr 12, mis avab lapse õiguse olla ära kuulatud tähenduse.

Erinevatest uuringutest, sealhulgas Tervise Arengu Instituudi poolt 2015. aastal läbiviidud lastekaitsetöötajate koolitusvajaduse analüüsist selgub, et laste ärakuulamine (meetodid eri eas ja erinevate erivajadustega/probleemidega laste ärakuulamisel jne) on teema, milles lastekaitsetöötajad vajavad lisateadmisi.

Seminaril teevad ettekanded oma ala spetsialistid: kliiniline psühholoog PhD Kristjan Kask, kunstiterapeut ja psühholoog Helen Tartes-Babkina, lastekaitsespetsialist Kati Valma, vandeadvokaat Alan Biin. Advokaatide vestlusringis osalevad vandeadvokaadid Eha Lillsaar, Li Uiga, Senny Pello, Ene Ahas ja advokaat Helen-Lumelille Tomberg.

Üldkommentaar nr 12 lapse õigus olla ära kuulatud (eesti keeles), ÜRO (2009)


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!