Narva Vanalinna riigikoolis käisid sanditamas e-mardid ja e-kadrid

8. dets. 2016 Maria Tširkova Narva Vanalinna riigikooli eesti keele aineühenduse esimees - Kommenteeri artiklit

25. novembril toimus Narva Vanalinna riigikoolis mardi- ja kadripäeva viktoriin, kuhu olid kutsutud osalema Narva koolide 6.‒7. tava- ja keelekümblusklasside õpilased.

Hilissügisene aeg on nii sombune ja pime, et hing ihkab midagi rõõmustavat. Nii otsustasidki Narva Vanalinna riigikooli eesti keele õpetajad Anna Muoni ja Julia Simson korraldada mardi- ja kadripäeva online-viktoriini, et see oleks õpetlik, kuid samas ka võistluspisikuga. Viktoriin oli mõeldud kolmanda kooliastme õpilastele. Eesmärk oli äratada huvi eestlaste rahvuslike traditsioonide vastu ja stressivaba õhkkonna loomine.

Ettevalmistus võttis aega ja oli pingeline. „Lappasime läbi mitukümmend raamatut  ja surfasime internetiallikates, lõpptulemus oli minu arust huvitav ja kaasakiskuv,” arvas Anna Muoni, üks peamisi viktoriini korraldajaid.

Konkurss oli koostatud valikvariantidena, mis nõudis õpilastelt ülesande mõistmist ja mõnikord ka head vaistu.

Narva Vanalinna riigikooli eesti keele õpetajad koostasid viktoriini ning valmistasid oma õpilasi ka turniiriks ette.

„Meil oli aus mäng. Jagasime õpilastele kõikvõimalikke materjale ja viiteid internetilehekülgedele. Kokkusaamistel arutasime ja võrdlesime, mille poolest on need kaks tähtpäeva sarnased ja mille poolest erinevad. Osalenud õpilased said kahest rahvakalendri tähtpäevast suurepärase ülevaate,” tõdesid Anna ja Julia.

Kuna see oli meie kooli esimene online-väljakutse linna eesti keele õpetajatele, oli huvitav teada saada ka osalejate arvamusi.

Selgus, et mõni õpilane valmistus viktoriiniks väga tõsiselt, mõni lootis õnnele ‒ et saab arvutihiirega suvalisele variandile klõpsates õige vastuse kätte. Mõni arvas, et küsimusi oli palju (aga neid oli tõesti palju, 56 ülesannet eri valdkondadest: lünklaused, küsimused ja mõistatused). Oli ka õpilasi, kes arvasid, et küsimusi oli vähe. Mõnele tundusid ülesanded rasked, teisele kerged. Esines ka mõistmisraskusi, sest osalesid ju ka vene koolide õpilased. Kõik olid aga ühel meelel, et online-viktoriine võiks korraldada igal aastal.

Narva Pähklimäe, kesklinna, Soldino gümnaasiumi ning keelelütseumi õpetajad olid nõus, et selliseid üritusi peab jätkama. Nad avaldasid Narva Vanalinna riigikooli eesti keele aineühendusele huvitava ettevõtmise eest tänu, sest see on vene tavakooli õpilastele hea võimalus keelt praktiseerida.

Kuigi meie oma kooli õpilased ei saavutanud esimesi kohti, olid nad ikkagi parimate seas: Angelina Gruzdeva (7.b) sai 5. ja Risto Hansen (6.b) 6. koha.

Suur tänu Anna Muonile ja Julia Simsonile toreda ja hariva ürituse eest!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!